Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 24 maart

Fryslân, 24-03-2007 o Politieberichten van vrijdag 23 maart 07.00 uur t/m zaterdag 24 maart 11.00 uur
Fryslân: aankondiging snelheidscontroles

De politie controleert ook volgende week weer op diverse wegvakken in de provincie Fryslân op snelheid. Maandagochtend 26 maart staat de radar opgesteld op de N354, afslag Woudsend brug Spannenburg. Een dag later staat de radarwagen s middags opgesteld op de N356, afslag Sumar afslag N31. Donderdagavond 29 maart wordt gecontroleerd op de N356, bebouwde kom Damwoude afslag Zwaagwesteinde en vrijdagmiddag 30 maart op de N351, afslag Oldeholtpade afslag A32. Ook elders in de provincie wordt uiteraard in week 13 door Team Verkeershandhaving op snelheid gecontroleerd, evenals op alcohol, helm, rood licht en gordel.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan in onderzoek vermiste vrouw

De politie heeft vrijdag rond het middaguur een 66-jarige man uit Leeuwarden aangehouden in het onderzoek naar de sinds twee weken vermiste Willy Wester. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de Leeuwarder vrouw. Hij wordt in verzekering gesteld en in het belang van het onderzoek ingesloten.

De zaak begon vorig weekend aanvankelijk als een vermissing (zie hiervoor de politieberichten van donderdag 22 maart 2007). De vrouw werd door een familielid als vermist opgegeven. Men had al sinds 10 maart geen contact met haar kunnen krijgen. Door de politie werd de vermissing onderzocht. Dit onderzoek leverde zodanige aanwijzingen op, dat door politie en justitie rekening wordt gehouden met een misdrijf. Daarom is donderdagmiddag besloten een Team Grootschalige Opsporing (TGO) in te stellen. Het TGO bestaat uit circa dertig medewerkers en wordt bemenst door rechercheurs uit Fryslân, Groningen en Drenthe.

De woning van de verdwenen vrouw is afgezet en wordt door de technische recherche in samenwerking met deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut op sporen onderzocht. Tijdens het onderzoek wordt de woning bewaakt. Ook wordt een buurtonderzoek uitgevoerd.

Raerd: politie zoekt getuigen van aanrijding met dodelijke afloop

De politie zoekt getuigen van een aanrijding met dodelijke afloop op de Snitserdyk op zaterdagavond 27 januari 2007. Een 26-jarige automobilist uit Raerd reed omstreeks 18.50 uur op de ventweg en kwam in aanrijding met een 20-jarige fietser uit Raerd. Hierdoor raakte de fietser zwaar gewond. De automobilist alarmeerde de hulpdiensten en verleende eerste hulp. Ambulancepersoneel heeft geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, hij overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding. Ook automobilisten die kort voor en/of na het ongeval over de Snitserdyk zijn gereden worden opgeroepen om zich te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900 8844.

Oosterwolde: politie onderzoekt diefstal tractor

De politie onderzoekt de diefstal van een groene tractor van het merk John Deere. De tractor werd in de nacht van donderdag op vrijdag van een bedrijfsterrein aan de Venekoterweg gestolen. Namens een mechanisatiebedrijf deed een 57-jarige inwoner van Appelscha aangifte.

Dokkum: aanrijding met letsel

De politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Lauwersseewei. Een 50-jarige automobilist uit Burgum stond voorgesorteerd vanuit de richting de Tussendammen en wilde richting Burdaard gaan. Een 54-jarige automobiliste uit Dokkum reed op de Lauwersseewei in de richting van Leeuwarden. De Burgumer reed de weg op en kwam in aanrijding met de vrouw uit Dokkum. Hierdoor raakte de Burgumer eerst de auto van de automobiliste uit Dokkum en vervolgens de auto van een 37-jarige automobilist uit Burdaard. De vrouw uit Dokkum is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Drachten: aanrijding met letsel

De politie heeft vrijdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de A7. Een 18-jarige automobiliste uit Tweede Exloermond reed met op de trekhaak van haar auto een fietsendrager met fiets. De fiets raakte op een gegeven moment los en belandde op het wegdek. De achterop rijdende auto kon de fiets nog ontwijken, maar een 51-jarige motorrijder uit Den Bosch die daar weer achter reed, kon de fiets ondanks hard remmen niet meer ontwijken. De motor schoof onderuit. De motorrijder en een 52-jarige vrouw uit Den Bosch die achterop de motor zat, zijn beiden voor onderzoek naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Lemmer: openlijke geweldpleging

De politie heeft vrijdag aan het eind van de middag een 17-jarige inwoner en een 15-jarige inwoonster uit Lemmer aangehouden. De twee zaten in een uitgaansgelegenheid aan de Flevostraat, ze waren vervelend en werden door een 37-jarige vrouw uit Leeuwarden, naar buiten gestuurd. De jongen trapte tegen de deur en sloeg en schopte de vrouw uit Leeuwarden, het 15-jarige meisje hielp de jongen hierbij. De twee verdachten zijn op het politiebureau verhoord waarna ze weer in vrijheid zijn gesteld.

Heerenveen: mishandeling

De politie heeft vrijdagavond op de van Dekemalaan een 23-jarige inwoner uit Heerenveen aangehouden. De verdachte had op de Fortuin een 45-jarige inwoner uit Heerenveen geslagen en geschopt. De aanleiding hiervoor is niet bekend. Tijdens het vervoer van de verdachte naar het politiebureau, werd de verdachte agressief. Hij sloeg met zijn vuist tegen een raam en schopte in het rond. Hij is met gepast geweld geboeid en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Burgum: openlijke geweldpleging

De politie heeft vrijdagavond een 15-jarige, een 16-jarige en een 17-jarige allen inwoners van Burgum, aangehouden. De drie liepen in de Schoolstraat en maakten opmerkingen naar een groepje dat bestond uit een 18-jarige en een 20-jarige inwoner uit Burgum en een 16-jarige inwoonster uit Noardburgum. De laatstgenoemde groep liep tijdens een worsteling die volgde een aantal klappen op waardoor ze klachten hadden aan de benen en ribben. De politie heeft de aangifte opgenomen van deze groep. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie is nog op zoek naar getuigen die meer gezien hebben van dit voorval. Zij kunnen contact opnemen met het Politie Service Centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Heerenveen: in bezit van drugs

De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige Bolswarder aangehouden op de K R Poststraat. De man liep slingerend over de weg. De politie heeft hem daarop staande gehouden en ontdekte dat hij een bolletje cocaïne bij zich had. Daarop is hij aangehouden, tijdens de fouillering op het politiebureau trof de politie nog eens 13 bolletjes cocaïne aan. De drugs zijn in beslaggenomen en de verdachte is ingesloten voor verder verhoor.

Heerenveen: vernieling

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten aangehouden op verdenking van vernieling. Het betreft twee 18-jarigen uit Heerenveen en Oudeschoot en een 51-jarige man uit Heerenveen. De drie hadden een toegangshek en een bord bij de parkeergarage aan het Geerts Willigenplein vernield.

Drachten: rijden onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Zuidkade een 36-jarige automobilist uit Ureterp staande gehouden. De auto viel op omdat de verlichting niet aan was. De verdachte weigerde tot drie keer toe mee te werken aan de ademanalyse waarop hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 850 ugl. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Een paar uren later zag de politie de verdachte lopen op de Zuidkade. Hij stapte in zijn auto en reed weg. De politie heeft de verdachte direct weer een stopteken gegeven. Hij is weer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Wirdumerdijk drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft een 18-jarige, een 20-jarige en een 21-jarige verdachte, allen inwoners van Leeuwarden. De drie hadden op de Grote Hoogstraat met een ander groepje bestaanden uit drie personen een
woordenwisseling gehad die daarna ontaarde in het uitdelen van klappen. Een 31-jarige Leeuwarder heeft aangifte gedaan bij de politie. Na verhoor is de 21-jarige verdachte weer in vrijheid gesteld, hij was niet betrokken bij de mishandeling. De andere verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.