Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

t.a.v. de redactie cultuur

Amsterdam, 23 januari 2007

Jeugdtheaterdagen 2007 eind maart van start

Van zondag 25 maart t/m zondag 1 april 2007 vindt de 7e editie van de Jeugdtheaterdagen plaats. In meer dan honderd theaters door heel Nederland staat een rijk aanbod van professionele jeugdvoorstellingen op het programma. Bijna alle jeugdtheatergezelschappen en theaters in Nederland bundelen hun krachten om samen met Bureau Promotie Podiumkunsten (de organisator van de Jeugdtheaterdagen) nieuw, jong publiek te bereiken.

Om potentiële bezoekers te verleiden tot een bezoek aan het theater worden naast voorstellingen ook workshops, kijkjes achter de schermen, ontmoetingen met acteurs en vele andere speciale activiteiten georganiseerd. Kinderen, ouders en leerkrachten kunnen tijdens deze dagen kennis maken met de veelzijdigheid van jeugdtheater- en concerten. De verbeeldingskracht van kinderen wordt gevoed met spanning, ontroering en humor. Hierbij is het niveau vaak zo hoog, dat ook volwassenen de voorstellingen met veel plezier bekijken.

Frank Groothof ambassadeur editie 2007

Muziektheatermaker Frank Groothof fungeert als ambassadeur van de Jeugdtheaterdagen 2007. Groothof bewerkt bekende opera's tot een sprankelende voorstellingen voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot)ouders. Verder is hij bekend van onder meer Sesamstraat, Klokhuis en De Broertjes. Tijdens en voorafgaand aan de Jeugdtheaterdagen vertelt hij pers en publiek over het belang van jeugdtheater. Volgens Groothof is "het vertellen van verhalen en sprookjes aan kinderen ontzettend belangrijk. Deze beeldtaal is de meest aangewezen taal om een kind in aanraking te brengen met de grote onbewuste krachten in zijn of haar leven."

Gouden Krekels

Op zondag 25 maart 2007 worden in theater RASA in Utrecht de Gouden Krekels uitgereikt. Dit zijn de jaarlijkse jeugdtheaterprijzen voor de meest indrukwekkende voorstelling en de meest indrukwekkende podiumprestatie. De prijzen worden toegekend door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Deze dag markeert tevens de start van de Jeugdtheaterdagen en de laatste dag van Tweetakt. Dit is het festival dat van 17 t/m 25 maart een overzicht geeft van de beste, meest interessante en spraakmakende jeugd- en jongerenvoorstellingen van het afgelopen jaar. Tweetakt en Bureau Promotie Podiumkunsten organiseren de prijsuitreiking samen, als ode aan de prachtige jeugdvoorstellingen en vakkundige jeugdtheatermakers die Nederland rijk is.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Promotie Podiumkunsten,

Lotte de Vries: 020-5789205 / 06-55156737 / lotte@promotiepodiumkunsten.nl

Voor informatie over Tweetakt: www.tweetakt.net

Kijk ook op www.jeugdtheaterdagen.nl
-----------------------

---- --