Gemeente Assen


Actueel

Natuurfilm 'De Achtertuin van Assen' in premiere

Assen, 21 maart 2006

Op zaterdag 25 maart aanstaande organiseert de gemeente Assen de première van de avondvullende natuurfilm 'De achtertuin van Assen' van filmer Henk Bos. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De film begint om 20.00 uur in zaal De Schalm en duurt bijna 2 uur. Tussentijds wordt een pauze gehouden. De filmmaker zelf is aanwezig bij de première om zijn filmwerk toe te lichten.

In 2005 zond RTV Drenthe in 6 delen de eerste succesvolle film uit van Henk Bos: Nooit zonder de natuur, over het wel en wee van de dieren op het Balloërveld. In de film 'De achtertuin van Assen' is de directe natuur rondom Assen het onderwerp - volgens Bos zelf "de mooiste film ooit over de Asser natuur". Bos werkte 10 maanden onafgebroken aan zijn film en filmde in het Asserbos, Amelterbos, Marsdijk, Baggelhuizen, het Drentse Aa-gebied en Kloosterveen.

Belangrijke drijfveer voor Henk Bos voor het maken van natuurfilms is het vergroten van de interesse voor de regionale natuur en een aanmoediging tot behoud ervan. De gemeente Assen vond Bos' film dusdanig representatief voor Assen dat ze aanbood de première van de film te organiseren. De gemeente biedt bovendien de inwoners van Assen de mogelijkheid de film gratis te komen bekijken. Daarvoor zijn de volgende data gereserveerd:

Zaterdag 8 en 22 april 20.00 uur Keuningzaal
Zondag 23 april 14.00 uur Keuningzaal
Zaterdag 6 mei 20.00 uur De Schalm ICO Assen

Kaarten kunnen vooraf gratis worden afgehaald bij de bar van het ICO.