Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hella de Jonge leidt 'Finding Neverland' in tijdens tweede aflevering wellicht

Zondag 25 maart, 13.30 uur, Louis Hartlooper Complex

WELLICHT, het nieuwe filmfestival over de zin en onzin van ziek zijn, beleeft op zondag 25 maart a.s. zijn tweede aflevering. Te gast is ditmaal beeldend kunstenares Hella de Jonge, die naast beeldende kunst ook toneelkostuums en -decors ontwerpt en onlangs haar boek 'Los van de Wereld' publiceerde (dé mogelijkheid dus, een exemplaar te laten signeren!). Deze vertelt het verhaal van haar jeugd in het Amsterdamse artiestenmilieu, kort na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl haar vader als tekstschrijver successen viert, regeren oorlog en dood achter voordeur, belichaamd door het schilderij van oma in de woonkamer. De Jonge beschrijft haar boek met het motto: "Een mens kan veel meer dan hij denkt". Een motto dat ook in de film "Finding Neverland" naar voren komt.

"Finding Neverland" (Marc Foster, 2004) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van auteur J.M. Barrie (in de film vertolkt door Johnny Depp), die een nieuw toneelstuk moet schrijven. Wanneer hij een weduwe (Kate Winslet) met vier kinderen ontmoet, vindt hij in hen inspiratie voor een aangrijpend verhaal over kinderen die niet willen opgroeien: het klassieke sprookje "Peter Pan". De film werd bekroond met diverse filmprijzen, waaronder een Oscar, een Empire Award en een BFCA Award.

Filmfestival WELLICHT wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday. Het festival is bedoeld voor mensen die ziek zijn en mensen die rouwen om een geliefde of vriend of deze in de omgeving hebben. Deze staan voor een grote uitdaging om te gaan met ziekte en verlies en behoefte hebben aan een uitgestoken hand. WELLICHT biedt deze hand in de vorm van themafilms over de zin en onzin van ziek zijn. Natuurlijk is het festival ook bedoeld voor gezonde mensen, die positief willen omgaan met thema's als ziekte en sterven.

Het festival vindt iedere laatste zondag van de maand plaats in het Louis Hartlooper Complex en biedt een informeel middagje uit. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een drankje, na te praten.

Reserveren wordt aanbevolen: 030-2320450.

Zondag 25 maart, 13.30 uur.

Entree: E 7,-.

Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht.