NCRV

Het hoogste woord

Klaas Drupsteen presenteert nieuwe serie

Vanaf zondag 25 maart 2007
22.55 uur
Nederland 2

Teksten uit de Bijbel raken nog steeds en blijken van blijvende waarde. Dat wordt zichtbaar in een nieuwe 12-delige serie van Het hoogste woord, het inspirerende programma van de NCRV.

In Het hoogste woord legt presentator Klaas Drupsteen de bekende Nederlander drie teksten uit de Bijbel voor. Teksten die inspireren, confronteren, irriteren en herinneringen oproepen. Bijbelkennis is zeker geen vereiste in het gesprek, openhartigheid wel. Aan de hand van deze bijbelteksten vertelt de gast zijn verhaal op drie verschillende, voor hem of haar belangrijke, lokaties.

In deze serie gaat Klaas Drupsteen in gesprek met onder anderen: Agnes Kant, Leon de Winter, Halina Reijn, Arie Boomsma, Naema Tahir, Daniel Lohues, Bisschop Bär, Kees Torn en Antoine Bodar.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV-gids, werd een radiorubriek in Schepper & co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.


Noot voor de redactie (