Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer toneel wielerspektakel op 25 maart

De Ronde van het Groene Hart, een belangrijk wielerspektakel, doet op 25 maart a.s. Zoetermeer aan. De karavaan van wielrenners, volgautos en motoren, op de voet gevolgd door de cameras van SBS6, rijdt omstreeks 12.00 uur die dag Zoetermeer binnen. Het gehele evenement wordt voor de televisie geregistreerd. Een mooie kans om Zoetermeer goed in beeld te krijgen.

Voor de inwoners een unieke gelegenheid om dichtbij de wielrenners te komen. Die kans doet zich voor tijdens een van de vijf tussensprints voor het sprintklassement. Zoetermeer is de eerste plaats waar dit is te zien. De exacte locatie is op de Europaweg ter hoogte van het zebrapad van de kruising met de Denemarkenlaan. Dit wordt aangegeven door een spandoek boven de weg.

Zoals gezegd wordt de Ronde van het Groene Hart voor TV geregistreerd door SBS6. Om extra exposure te krijgen via helicopterbeelden en andere (TV)cameras worden promotiepanelen geplaatst op de 1e en 2e rotonde van de Zwaardslootseweg. Ook wordt de tekst Sportief Zoetermeer in 2 meter hoge plakletters op het parcours aangebracht. Het peloton komt via de N206 Zoetermeer bij de Zwaardslootseweg binnen. Via de Bleiswijkseweg verlaat de wielerkoers Zoetermeer.

De Ronde van het Groene Hart is bedoeld om het Groene Hart met één klap op de kaart te zetten. Behalve voor de wedstrijd namelijk is er ook ruimschoots aandacht voor het landschap waar de renners doorheen rijden en de steden en dorpen waar ze door of langs fietsen.

Voor meer informatie zie www.rondevanhetgroenehart.nl.

Wegafsluiting: tussen 10.00 en 13.00 uur is het op de Europaweg niet mogelijk om de Denemarkenlaan en/of de Ondineschouw in te rijden. Deze zijn dan met dranghekken afgesloten.