Zondag 25 maart 2007 begin zomertijd

Zondag 25 maart 2007 begin zomertijd

Op zondag 25 maart 2007 begint de zomertijd. In de nacht van zaterdag op zondag wordt om 02.00 uur de klok een uur vooruit gezet. Door het vooruit zetten van de klok kan 's avonds een uur langer van het daglicht worden geprofiteerd. De zomertijd eindigt op 28 oktober 2007 om 03.00 uur.

Zomertijd wordt jaarlijks ingesteld in alle lidstaten van de Europese Unie. In overeenstemming met de Europese richtlijn over de zomertijd begint deze periode in Nederland op de laatste zondag van de maand maart om 2.00 uur en eindigt deze op de laatste zondag van de maand oktober om 3.00 uur. In Nederland is de richtlijn met het Koninklijk Besluit van 5 december 2001 op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, omgezet in nationaal recht.

Nederland is gelegen in de zone waarin de Midden-Europese tijd geldt. De wettelijke tijd voor Nederland is Universal Time Coordinated (UTC, ook wel wereldtijd genoemd) + 1 uur. De Europese zomertijdrichtlijn geldt niet voor de overzeese gebiedsdelen van de lidstaten.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed