Gemeente Spijkenisse


`Er-op-uit in 't Groen?.... Doen!'

22 maart 2007

Bernisse
Onder het motto `Er op uit in 't Groen?...Doen!' organiseert Recreatieschap Voorne/Putten/Rozenburg op zondag 25 maart, samen met G.Z-H een lentewandeling in recreatiegebied Bernisse bij Zuidland.

Deelnemers kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf Sporthal Drenkwaard, Molendijk 21b in Zuidland. Er zijn 3 wandeltochten uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer.

Het is ook mogelijk onder deskundige leiding van een gids deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Voor de excursie wordt aangeraden om een verrekijker mee te nemen.

Meedoen aan de wandeling en / of de excursie kost EUR 1, - voor volwassenen en EUR 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering.

Openstelling Molen De Arend
Voor de deelnemers is de op route gelegen molen `De Arend' geopend voor bezichtiging van 12.00 - 16.00 uur. Deze korenmolen, in 1844 gebouwd, wordt door een enthousiaste groep molenaars gerund. Zij staan de hele dag klaar om u uitleg te geven.

Bereikbaarheid startpunt
Aanbevolen route: vanaf Groene Kruisweg (N218) afslag Abbenbroek/ Zuidland. Doorrijden tot Zuidland. In Zuidland maakt de weg een bocht naar links. In die bocht rechtsaf langs benzinepomp. Daarna rechtdoor, vóór de molen is startpunt.

Openbaar vervoer: bus 106 vanaf metrostation Spijkenisse Centrum, halte Oosteinde-Zuidland (5 min lopen).

Deze wandeling is de derde uit de serie van 22. G.Z-H, organiseert samen met 9 recreatieschappen en diverse andere instanties dit jaar nog 19 wandelingen: in Alblasserwaard, Arboretum Trompenburg, Dobbeplas, Goeree/ Overflakkee, Grevelingen, Haringvliet, Hoekse Waard, Krimpenerwaard, Midden-Delfland, Reeuwijkse Plassen, Rottemeren, Voorne/ Putten/ Rozenburg, Vlietland, Vijfheerenlanden, `t Weegje en IJsselmonde.

Wandelen voor een boom
Net als vorige jaren is aan deze wandelingen een actie verbonden, waaraan u gratis kunt deelnemen. Iedereen die zondag 25 maart deelneemt aan de lentewandeling kan een stempelkaart krijgen. Bij elke wandeling van G.Z-H krijgt u een stempel. Bij acht of meer stempels heeft u een boompje verdiend.
Aan het einde van het jaar wordt iedere deelnemer met acht of meer stempels op de kaart uitgenodigd om zijn/ haar eigen boompje te komen planten in recreatiegebied Midden-Delfland.

Meer weten?
Informatie over deze actie kunt u zondag 25 maart krijgen bij de `groenbus' van Zuid-Holland die bij het startpunt staat. Ook kunt u hier veel (kosteloze) informatie krijgen over onder meer wandelen, fietsen en kanovaren in Zuid-Holland.

U kunt ook vooraf contact opnemen met G.Z-H, tel: (010) 298 10 10 (tijdens kantooruren).