Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans spreekt met delegatie EU jongerentop

23 mrt 2007 | Staatssecretaris Timmermans sprak op woensdag 21 maart met de zes jongeren die Nederland zullen vertegenwoordigen op de eerste Europese jongerentop, die op 25 maart plaatsvindt in Rome. Timmermans in gesprek met delegatie EU-jongerentop

Timmermans sprak met de jongeren onder andere over de huidige uitdagingen van de Europese Unie en de ideeën van de Nederlandse regering over de toekomst van Europa en een nieuw Europees verdrag. Ook de boodschap die de Nederlandse jongeren in Rome willen uitdragen kwam ter sprake.

Timmermans benadrukte dat het belangrijk is om te laten zien dat Europa werkt. "Alleen wijzen op de verdiensten uit het verleden is niet meer voldoende. Mensen willen een perspectief hebben. Dat problemen van nu en in de toekomst opgelost worden", aldus de staatssecretaris.

Volgens jongerenvertegenwoordiger Rogier Elshout zitten Timmermans en de jeugdraad op één lijn. "Hoewel hij nog vaag bleef, gaf Timmermans wel aan dat hij oude verdragen wil heroverwegen. En dat hij periodiek met ons wil blijven spreken, zodat hij weet hoe jongeren over Europa denken".

Op zondag 25 maart, gelijktijdig met de Europese Top van regeringsleiders in Berlijn, komen 200 jongeren uit heel Europa bijeen in Rome, om de vijftigste verjaardag van de Verdragen van Rome te vieren en te discussiëren over hoe zij vinden dat de toekomst van Europa eruit moet komen te zien. Nederland zal op de Europese jongerentop worden vertegenwoordigd door een delegatie van zes jongeren. Ter voorbereiding op de jongerentop wilden zij graag weten wat de standpunten van de Nederlandse regering zijn over de toekomst van Europa en een nieuw Europees verdrag.

Op de website www.jijzegthet.eu kunt u meer lezen over de ervaringen van de Nederlandse jongeren in Rome.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl