Gemeente Maastricht

Maastricht - Première Film Festival Maastricht 2007

Première Film Festival Maastricht 2007

Tijdens de première van het Film Festival Maastricht 2007 op zondag 25 maart overhandigt burgemeester Gerd Leers het boek 'Ik teken voor Europa' aan Frans Timmermans, staatssecretaris voor Europese Zaken. Het boek bevat de meningen, hartenkreten en opmerkingen over Europa van bezoekers aan de tentoonstelling van het Verdrag van Maastricht in de Hoofdwacht in Maastricht. Met het aanbieden van het boek wil burgemeester Gerd Leers de kersverse staatssecretaris van Europese Zaken inspiratie en steun bieden bij de uitoefening van zijn functie.

Het Film Festival Maastricht 2007 heeft als thema Europa en maakt onderdeel uit van het programma Maastricht celebrates Europe, waarin wordt stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht en het 50-jarig bestaan van het Verdrag van Rome. Op 25 maart 2007 is het op de kop af 50 jaar geleden dat het Verdrag van Rome is ondertekend.

Bij de première van het Film Festival Maastricht zijn verder aanwezig: · H.E. Mr. Zlatin Trapkov, ambassadeur Bulgarije
· Deputy Head of Mission, Minister Counsellor Roberto Liotto, Italiaanse Ambassade · Eerste Secretaris J. Biegela, Poolse Ambassade
· Deputy Head of Mission, Envoy Extraordinary and Minister Plenipotentiary Dr. Zoltan Banyasz, Hongaarse Ambassade · Eerste secretaris Mr. Ilie Banica, Roemeense Ambassade · Cultureel Attaché John Gilroy, Ierse Ambassade
· Counsellor Jaanus Varu, Ambassade Estland
· Mr Werner Senfter, Chargé d'affaires a.i. of the Austrian embassy

Steracteur Stellan Skarsgård opent de derde editie van Film Festival Maastricht (FFM). Hij brak internationaal door met zijn hoofdrol in Breaking the waves en was te zien in grote producties als Dancer in the Dark, Dogville, Insomnia, Good Will Hunting en The Pirates of the Carribean. Het FFM opent met de avant-première van de Europese productie Goya's Ghosts, waarin Stellan Skarsgård in de rol van Goya op briljante wijze de film draagt.

© 2007 Gemeente Maastricht