Randstad Holding NV

PERSBERICHT

Diemen, 12 maart 2007

'De Nationale Carrière Check', een initiatief van Randstad

Wetenschappelijke test biedt inzicht in tevredenheid met baan

Ruim een miljoen Nederlanders is ontevreden met hun huidige baan en staat open voor een nieuwe uitdaging. Vanaf 25 maart introduceert Randstad de 'Nationale Carrière Check' die werkend Nederland helpt om de balans op te maken: 'Past je baan nog wel bij jou?' Samen met research bureau Blauw heeft Randstad een wetenschappelijke test ontwikkeld die antwoord geeft op deze vraag.

Veranderende wereld
Een hele carrière in dezelfde functie of bij één werkgever komt steeds minder voor. Werknemers spelen actief in op de veranderende wereld en hebben de behoefte zich te ontwikkelen. Uit eerder onderzoek van Randstad (Geluksonderzoek, 2005) is naar voren gekomen dat maar liefst 40% van werkend Nederland niet blij is met zijn of haar baan en dat 14% op zoek is naar een andere baan. Levensgeluk hangt sterk af van werkgeluk! Als expert op het gebied van werk en op basis van deze feiten heeft Randstad het initiatief genomen de Nationale Carrière Check te ontwikkelen.

Past je baan nog wel bij jou?
De Nationale Carrière Check draait om het thema: 'Past je baan nog wel bij jou?' Carrière-expert Marjolein ten Hoonte, directielid Randstad HR Solutions: 'Dagelijks houd ik me bezig met advies over werk en loopbaan. Ik adviseer werkend Nederland objectief te inventariseren wat je nodig hebt om je droom te realiseren. Door persoonlijke wensen en de gewenste bedrijfscultuur te onderzoeken, leidt dit tot de juiste volgende stap in je loopbaan.'

Vooronderzoek
In de aanloop naar de Nationale Carrière Check heeft Randstad een peiling uitgevoerd onder werkend Nederland. Hieruit komen grote verschillen tussen mannen en vrouwen, beroepsgroepen, regio's en levensfases naar voren. Hoe reageren mannen op plotseling ontslag en vrouwen op pesten op het werk? Bestaat er in het zuiden een andere werkmentaliteit dan in het noorden? Hoe tevreden is de werknemer over het algemeen met de baas en welke consequenties heeft dit?

De Nationale Carrière Check
Met een avondvullend live televisieprogramma op zondag 25 maart bij RTL 4 én de wetenschappelijke test op www.denationalecarrierecheck.nl heeft Randstad de ambitie om werkend Nederland te ondersteunen in de zoektocht naar meer werktevredenheid. Het televisieprogramma, gepresenteerd door Robert ten Brink, is gevuld met stellingen, discussies en tips over werk en loopbaan. Gedurende de avond wordt de Nationale Carrière Check live ingevuld door werkenden uit de meest uiteenlopende beroepsgroepen en verschillende bekende Nederlanders. De kijker kan thuis deelnemen via internet of sms. Twee carrière-experts geven tijdens het programma hun feedback. Tot de deelnemende bekende Nederlanders behoren onder andere D66-politica Lousewies van der Laan, presentatrice Sylvana Simons, politiek verslaggever Frits Wester, paparazzifotograaf Edwin Smulders en schrijver Kluun.
Randstad Holding NV