Gemeente Leeuwarden

Opening en open dag Hania ateliers 25 maart

In rijksmonument de Haniahof in Leeuwarden worden op zondag 25 maart zo'n 20 ateliers feestelijk geopend tijdens de open dag. Wethouder van Cultuur Yvonne Bleize opent de ateliers officieel om 13.00 uur. De open dag is van 11.00 - 17.00 uur.

De Hania ateliers willen ieder seizoen feestelijk openen. Op de eerste open dag (25 maart) is er een expositie in de opgeknapte gangen op de begane grond. Ook is er een demonstratie raku van de keramiekgroep, een wijnproeverij met Italiaanse lekkernijen van Il Casale en meer.

De stichting Anders Aktieven houden op dezelfde datum ook een open dag in de Haniahof. Deze stichting richt zich op mensen die in een sociaal isolement dreigen te komen. Anders Aktieven heeft een ontmoetingsruimte en een timmer- en knutselwerkplaats in het pand.


---

Voor de pers: De Hania ateliers en de Stichting Anders Aktieven zijn gevestigd in de Haniahof, tussen de Ipe Brouwerssteeg en de Haniasteeg. Hoofdingang via de Haniasteeg. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.