LLiNK

Rotterdam, donderdag 21 maart 2007


- PERSBERICHT -

Vrouwen in India centraal in de Geitenwollensokkenshow

Francisco van Jole spreekt met Mathilde Poels over haar idealen, drijfveren en haar bijdrage aan The Hunger Project. Mathilde Poels is vrijwilliger voor de Nederlandse afdeling van deze ontwikkelingsorganisatie. De Geitenwollensokkenshow is zondag 25 maart om 20:00 te beluisteren op Radio 1.

The Hunger Project is een internationale ontwikkelingsorganisatie die vrouwen stimuleert om leiderschap te nemen voor hun dorp, in de lokale politiek, om werkelijk een einde te maken aan kinderhuwelijken, bruidschatten en aidsverspreiding. Primair doel van de organisatie is ondervoeding tegen te gaan, maar door de vrouwen een leidinggevende rol in de samenleving te geven, verandert ook haar maatschappelijke positie. De vrouwen zorgen zo voor goede sanitaire voorzieningen, dat meisjes naar school gaan, richten cooperaties op die samen inkomen genereren en bieden de mogelijkheid geld te lenen vrij van woekerrente. Zo worden vrouwen en meisjes, in plaats van de ernstigst getroffen slachtoffers van chronische ondervoeding en discriminatie, de sleutel tot het einde daarvan.

'De Geitenwollensokkenshow' is zondag 25 maart om 20:00 uur te beluisteren op Radio 1. 'De Geitenwollensokkenshow' is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, Radio 5, 3FM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT