KLM

07/013

KLM VLIEGT NON-STOP NAAR LIMA, PERU

AMSTELVEEN, 23 maart 2007 - Met ingang van zondag 25 maart 2007 vliegt KLM non-stop op de hoofdstad Lima in Peru.

De zes vluchten per week worden uitgevoerd met de Boeing 777-200ER met bestemming Jorge Chávez International Airport. Met ingang van december 2007 zal de frequentie worden opgevoerd tot een dagelijkse vlucht. Daarmee geeft KLM invulling aan de wens van de passagier om zoveel mogelijk gebruik te kunnen maken van non-stop luchtverbindingen en dagelijkse frequenties.

Tot 25 maart 2007 heeft KLM dagelijks op Lima gevlogen met de MD11 via het Caribische eiland Bonaire. Met de inzet van de Boeing 777-200ER wordt de capaciteit op deze route aanzienlijk uitgebreid. Weliswaar blijft het aantal aangeboden vliegtuigstoelen gelijk, maar het wegvallen van de stop op Bonaire resulteert in een toename van de capaciteit van circa twaalf procent.

De Boeing 777-200ER die deze eerste vlucht uitvoert is genoemd naar het UNESCO werelderfgoed Machu Picchu. Vanuit deze hoog in de bergen gelegen oude stad kijkt men uit over de bergen en de oevers van de rivier Urubamba.

"Latijns-Amerika is een groeiende markt voor de Air France KLM groep", aldus Peter Hartman, plv. president-directeur van KLM. "De afgelopen twee jaar laat een indrukwekkende groei zien in het vervoer van passagiers en vracht van en naar Peru. Bovendien mag Peru zich verheugen in een groeiende belangstelling vanuit de toeristische industrie," aldus de heer Hartman.

De rechtstreekse luchtverbinding met Peru past in de strategie van Air France KLM om wereldwijd aansluiting te zoeken met bestemmingen die aangemerkt kunnen worden als potentiële groeimarkt.