Ingezonden persbericht


BUITENHOF

25 maart 2007
www.buitenhoftv.nl

Secretaris-Generaal Solana in Buitenhof
zondag 25 maart 2007 12:05 Ned 2
maandag 26 maart 2007 10:22 Ned 2 (Herhaling)

Naar aanleiding van de officiële viering van het 50 jarig bestaan van de EU in Berlijn zendt Buitenhof een exclusief interview uit met Javier Solana, de secretaris-generaal van de Raad van Ministers van de EU en Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlands- en Veiligheidsbeleid van de EU. Verder een gesprek met Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, over de plannen voor de door het kabinet aangewezen 40 probleemwijken.
* Secretaris-Generaal Solana in Buitenhof

Naar aanleiding van de officiële viering van het 50 - jarig bestaan van de EU in Berlijn zendt Buitenhof een exclusief interview uit met Javier Solana, de secretaris-generaal van de Raad van Ministers van de EU en Hoge Vertegenwoordiger voor het Gemeenschappelijke Buitenlands- en Veiligheidsbeleid van de EU. Hij zal spreken over de positie van Nederland in de Unie na het nee tegen de grondwet, de huidige opstelling van de Nederlandse regering t.a.v. de nieuwe grondwet, het gebrek aan een gezamenlijk Europees standpunt over het raketschild en de Europese opstelling tegenover Iran.


* Elco Brinkman en de 40 probleemwijken

Donderdag presenteerde het kabinet een lijst met 40 wijken, die extra aandacht verdienen. Binnen 10 jaar moeten deze plekken zijn omgetoverd tot prachtwijken. Er is veel kritiek op de samenstelling van de lijst en de haalbaarheid van de kabinetsplannen. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en nummer 1 op de lijst van de bestuurlijke elite van Nederland, over de kans van slagen van dit ambitieuze project.

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Joshua Livestro
Eindredactie: Corinne Hegeman