Ingezonden persbericht


Thomas Beijer wint grote finale YPF Nationaal Pianoconcours 2007

Spannende ontknoping YPF Nationaal Pianoconcours 2007

Amsterdam, 25 maart 2007 - Vandaag vond in het Muziekggebouw aan 't IJ de grote finale van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaats. Tijdens de spannende finale wist de Amsterdamse Thomas Beijer met zijn uitvoering van W.A. Mozart Pianoconcert nr. 9 in Es KV 271 de grootste indruk te maken op de internationale jury en sleepte daarmee de hoofdprijs in de wacht. In categorie A ging de 15-jarige Yuri Bakker uit Rotterdam er met de winst vandoor.

Thomas Beijer begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen en thans studeert hij bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Het winnen van dit concours maakt Thomas niet alleen de beste jonge pianist van Nederland, maar het levert hem ook een geldprijs van ¤ 10.000,-, een CD-opname, een persoonlijke website en concerten in het binnen- en buitenland op. Yuri Bakker nam in de categorie A ¤ 2500,- mee naar huis.

De overige deelnemers aan de grote finale waren: Hannes Minnaar uit Amsterdam en Nikolaas Kende uit Berchem. Zij gingen er respectievelijk met de tweede en de derde plaats vandoor. In de categorie A werd Noa Kleisen uit Bennekom tweede en Tim Deelen uit Purmerend derde. In de grote finale werd er door het publiek gestemd voor de publieksprijs. Ook hier was Thomas Beijer oppermachtig.

De derde editie van het YPF Nationaal Pianoconcours was wederom een groot succes. De jury was zeer enthousiast over het concours en het niveau van de deelnemers. De vierde editie van het YPF Nationaal Pianoconcours staat gepland voor 2010.


- einde -

Noot voor de pers:

* Beeldmateriaal van de deelnemers zijn beschikbaar op www.pridepr.nl
* Voor overige informatie omtrent het concours en de finale kunt u terecht op www.pianoconcours.nl

Voor verder informatie:
Pride PR
Jessica van Rijswick
Evertsenstraat 177
2315 RZ Leiden
(t) +31 71 568 00 28
(f) +31 71 568 00 26
@ jessica@pridepr.nl

Over de Young Pianist Foundation
De YPF is voortgekomen uit de praktijk van het professioneel onderwijs. De vergelijking met de opleidingen in het buitenland enerzijds en die met de sport anderzijds opent de ogen voor wat er structureel ontbreekt in de opleiding van toptalent piano in Nederland. Wanneer je de grote internationale concoursen als standaard neemt, kan geen enkele Nederlandse pianist daaraan voldoen. De Young Pianist Foundation heeft zich ten doel gesteld om initiatieven te ontwikkelen die Nederland als opleidingsland op dit internationale niveau brengen. Het bestuur van de Young Pianist Foundation bestaat uit Sylvia Tóth, Hans Wijers, Ad 's-Gravesande, Leendert van Driel en Karel Vuursteen. Marcel Baudet is artistiek directeur.