Run op kaarten toneelvoorstelling Steel Magnolias


Nog voor première al 37.500 kaarten verkocht

AMSTERDAM, 20070323 -- Nog voor de première aanstaande zondag 25 maart 2007, is de tournee van het toneelstuk Steel Magnolias nagenoeg uitverkocht. Van de originele 62 voorstelling die er gespeeld worden zijn er reeds 40 compleet uitverkocht. Voor de overige voorstellingen zijn er nog enkele kaarten beschikbaar waaronder voor de laatste voorstelling in Koninklijk Theater Carré op 11 juni 2007. Uitzicht op verlenging van de tournee is er niet door de drukke agenda's van de actrices.

Steel Magnolias is het toneeldebuut voor Karin Bloemen. Tijdens haar carrière heeft zij veel verschillende dingen gedaan, maar nog nooit was zij te zien in een toneelstuk in het theater. Tevens is het voor het eerst dat Renée Soutendijk en Caro Lenssen samen op het toneel staan. Samen met Nelly Frijda, Diana Dobbelman en Sylvia Hoeks vormen zij een topcast zoals die zelden in het theater te vinden is.

De regie van het toneelstuk is in handen van Frans Weisz en Daphne Deckers tekende voor de vertaling. Marjolein Ettema ontwierp het decor en Maya Schröder en Nico de Rooij zijn verantwoordelijk voor respectievelijk de kostuums en het lichtontwerp.

De voorstelling Steel Magnolias is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989 met Julia Roberts en Dolly Parton in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over zes, qua leeftijd en achtergrond, totaal verschillende vrouwen uit een provinciestadje. Regelmatig komen ze samen in de schoonheidssalon van één van hen en delen daar lief en leed met elkaar onder de droogkap of tijdens de manicure.

Steel Magnolias heeft een samenwerking met zangeres Ilse deLange. Haar single `I Love You' is verwerkt in de voorstelling en is tevens de leadsong van het toneelstuk. Het ingetogen en intieme nummer lijkt bijna speciaal voor Steel Magnolias geschreven en zal te horen zijn tijdens een van de cruciale scènes in de voorstelling. `I Love You' is afkomstig van Ilse's album The Great Escape dat inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Na de première op zondag 25 maart in schouwburg `t Park in Hoorn is de voorstelling slechts kort te zien in verschillende theaters door heel Nederland, eindigend met de laatste voorstelling op maandag 11 juni in Koninklijk theater Carré. Kijk voor meer informatie op www.theaterhits.nl.

V&V Entertainment