Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

I'M FROM BARCELONA

Melkweg ? zondag 25 maart ? 20:30 uur ? 15,00 + lidm.

De Lente breekt weer aan en dat zullen we weten ook. I'm From Barcelona maakt lieflijke, kinderlijke, maar vooral vrolijke hippieliedjes waar zelfs de meest verstokte depressieveling alleen maar blij van kan worden. Maar laat je niet voor de gek houden door deze grappenmakers: They're Not From Barcelona! They're From Sweden!

Dit negenentwintigtal gestoorde Scandinaviërs haalt de inspiratie uit luchtige thema's als postzegels verzamelen en boomhutten bouwen. De kinderlijk simpel mee te zingen popdeuntjes gaan live vaak gepaard met dito gebarendansjes en een hoog gehalte aan grote brillen, kleurige kleding, baarden en lange haren. Gelukzaligheid is het toverwoord en flowerpower de inspiratiebron.

De spil van dit stel, Emmanuel Lundgren, besloot ergens in 2005 in een gelukzalige bui vrolijke en onbezorgde liedjes te schrijven en nodigde daarna al zijn 29 hippievriendjes uit om het op te nemen. Het hieruit ontsproten en toepasselijk genaamde debuutalbum `Let Me Introduce My Friends'werd direct opgepikt door diverse media en bloggers en een hype was geboren. De plaat balanceert met een dikke, vette knipoog tussen The Arcade Fire, Hanson en The Polyphonic Spree.

Ondertussen heeft het ze al de eerste grote hits `We're From Barcelona'en `Collection Of Stamps'opgeleverd, waarbij ook de prettig gestoorde, extreem kneuterige clips hun bijdrage aan hebben geleverd. Waar aanvankelijk het plan was een eenmalig concert te geven, verkondigt de band nu door heel Europa de liefde, waar het vooral draait om de creativiteit en de lol. Vooral de los-vaste bandformatie, waarbij men zelfs regelmatig het publiek op het podium laat zingen en zelf in het publiek gaat staan, kan als anti-statement worden gezien tegen alle hippe, strakke bandjes met 4 of hooguit 5 leden die de hedendaagse pop/rockmuziek domineren.

Dus kom uit die winterdip, trek je bloemenjurk aan, zet je bril op, laat de prozac thuis en laat je in euforische sferen brengen door dit therapeutische gezelschap.