Ingezonden persbericht

A1 Team Nederland start A1GP Sprintrace Mexico als zestiende

Mexico City, 24 maart 2007

Nadat A1 Team Nederland vanochtend tijdens de laatste vrije training nog als tweede geëindigd was, kwam het er vanmiddag tijdens de kwalificatie op het Autodromo Hermanos Rodriguez niet uit. Het team kwam niet verder dan een zestiende startplaats voor de Sprintrace. Renger van der Zande reed in zijn allereerste A1GP kwalificatie een totaaltijd van 2'55.711 (1'27.645+1'28.065).

Tijdens de vrije training 's ochtends had A1 Team Nederland nog laten zien dat ze heel competitief waren door op slechts 53 duizendste van een seconde achter Groot Brittannië te finishen.

Na de eerste run van de kwalificatie stond A1 Team Nederland negende. De 1'27.645 die door Van der Zande neergezet was bleek aan het eind echter de snelste ronde van de vier kwalificatieruns. Na de tweede en derde run, waarbij de tijden langzamer waren, stond het team zestiende en ook in de vierde en laatste run was er voor Renger geen mogelijkheid zijn tijd te verbeteren. Gedurende de kwalificatie had Van der Zande steeds meer moeite met de handling van de auto.

A1 Team Nederland Rookie Renger van der Zande was natuurlijk niet echt blij met dit resultaat; "Dit is wel heel erg teleurstellend. Vanmorgen zag het nog heel goed uit. Met ongeveer dezelfde banden was ik gewoon tweede. Die rondetijd reed ik ook best wel makkelijk. Het hele weekend hebben we onderstuur. Tijdens de kwalificatie heb ik vanaf het eerste moment tot op het laatst steeds meer en meer overstuur. Je ziet het op de data, er is zelfs misschien iets stuk aan de auto. Maar we moeten nu gaan uitvinden waar het probleem zit. In de laatste run ging ik er zelfs een paar keer bijna af, het werd erger en erger. Ik heb nu morgen behoorlijk wat te vechten. Er zijn wat punten waar inhalen mogelijk moet zijn, we gaan er gewoon het beste van maken en het beste eruit halen voor de Hoofdrace".

A1 Team Nederland team engineer Tim Wright kon nog niet de vinger op de zere plek leggen kort na de kwalificatie; "Het is duidelijk dat het erg teleurstellend is. Tot nu toe hadden we een behoorlijk goed weekend. Ik denk dat het werk dat we aan de auto gedaan hebben met beide coureurs best productief geweest is. Helaas verschoof de balans van de auto tijdens de kwalificatie een flink stuk in de andere richting. Zelfs teruggrijpen op dingen die we eerder dit weekend gedaan hadden hielp niet. We moeten dus gaan uitzoeken waar dit probleem vandaan komt. Op dit moment is dat nog niet duidelijk. Het lag zeker niet aan de coureur, Renger heeft goed werk verricht, maar de handling van de auto was enorm verschillend tijdens de kwalificatie".

Morgenochtend om 11.00 uur lokale tijd (18.00 uur Nederlandse tijd) start de A1GP Sprintrace, waarbij Renger van der Zande zijn A1GP race debuut maakt. De Hoofdrace, waarbij Jeroen Bleekemolen in actie komt, begint om 15.00 uur. RTL7 doet live verslag van de A1GP Mexico.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Rechtenvrij beeldmateriaal is beschikbaar op www.A1teamnedfoto.nl