Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Familiervoorstelling (7+): "Groener Gras"
Familievoorstelling over voetbal door theater- en productiehuis BonteHond i.s.m. HKU

25/3/2007

13.30
Akademietheater grote zaal Janskerkhof 17 Utrecht

Toegang vrij reserveren niet mogelijk

Aanvullende informatie
Een speelse, dansante familievoorstelling met de geur van nat gras. Over teamspirit, groepshiërarchie, scoren en incasseren. Kortom, het lief en leed van een voetbalelftal. Met veel humor, anarchie en spieren verbeeldt een grote cast van jonge acteurs de kleine drama's die zich op het gras afspelen.

De regels zijn simpel. De bal moet in het doel. Het elftal is zo sterk als zijn zwakste speler."

Iedere zaterdag staan de junioren van FC Groener Gras op het veld om te trainen.
Ze hebben maar één doel voor ogen: de wedstrijd van hun leven spelen. Ze dromen allemaal van de winnende goal en de juichende tribune. Onbarmhartige scheidsrechters, koude kleedkamers, plakkende shirts, blessureleed en conflicten. Het is niet makkelijk overeind te blijven in de groep en samen een team te vormen. Iedere gemiste kans is een klein drama, iedere goede bal een overwinning op het leven zelf. Maar soms is de vriendschap in het team belangrijker dan het winnen van de wedstrijd, want het is toch maar een spelletje?

Als je van voetbal houdt of zelf voetbal speelt, ben je van harte uitgenodigd om in clubtenue naar Groener Gras! te komen kijken. Voor deze voorstelling werkt BonteHond samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Regisseur Noël Fischer nodigde acht studenten van de opleiding Acteurs/Makers uit mee te spelen in het elftal.

Concept en regie: Noël Fischer.
Spel: Daan Alkemade, David Eeles, Eugène Heuvel, Evrim Kurç, Ayal Oost, Herman Otten, Johan Vanderpol, Ytsje Rosier, Collin van den Broek, Guido de Wijs, Milo Zipson.

Regie-assistentie: Jona Rens. Vormgeving: Marianne Burgers. Lichtontwerp: Uri Rapaport, Techniek: John Valkering, Ramon van Stee. Productieleiding: Meeke Beumer. Met dank aan Gretha Hengst (HKU), Lieke Heil / Liedeke Härschnitz, (foto flyer), Schouwburg Almere