Digitale Gemeente Houten

2e Houtense Cultuurnacht doorslaand succes

zondag 25 maart 2007 - Bron: Jos Verboom

Nadat afgelopen jaar de eerste Cultuurnacht mank ging aan de onmogelijkheid de optredens bij te wonen was het dit jaar beduidend beter opgezet. Het toevoegen van grotere zalen in De Engel en De Roskam bleek een gouden greep.

Ik heb een keuze gemaakt uit het aanbod en na de KNA Melody Percussion Band het acoustisch versterkte optreden van Tessa en Kris in de Engel (op de drempel van een tot de nok toe gevulde Opkamer) bijgewoond, later gegaan naar het staartje van Reis rond de Wereld in 60 minuten door KNA en als klap op de vuurpijl getuige geweest van de New Cult Collective in zaal De Wereld.

Tessa en Kris zetten een uiterst spontaan en toch niet in strakheid onderdoend optreden neer. Als de opkamer dubbel zo groot was geweest, hadden ze die zaal met gemakt vol gekregen. Anderzijds: zo was het uiterst sfeervol en bood het volop ruimte voor het contact tussen artiesten en publiek.
Was ik oorspronkelijk van plan niet meer dan een half uur te blijven, pas na drie kwartier droop ik met spijt af. Nummers van onder meer Normaal, de Beatles, Bonnie Raitt sierden het optreden van deze twee zangeressen/gitaristen.
Met een gevoel van spijt vertrok ik naar De Wereld om nog het laatste gedeelte van Rond de Wereld in 60 minuten mee te maken. De nog resterende werelddelen Zuid Afrika en (een door Willy DeVille geschreven nummer over) Zuid Amerika werden mij voorgeschoteld.

Daarna werd het spijtgevoel al snel de kop in gedrukt: Kris deed ook mee bij New Cult Collective. Met haar Engel Partner Tessa een biertje of wat gedronken en genoten van wat deze docenten van vooral onze kinderen (hoewel: er waren ook 50+ leerlingen onder het publiek) te bieden hadden. En dat was nogal wat. Menigeen kon de drang om op de muziek mee te swingen niet weerstaan.
Een bijzonder compliment aan de geluidstechnicus van dienst. Zelden heb ik vanaf het eerste moment een zo goed gemengd geluid gehoord. Een haast perfecte balans tussen alle instumenten en de zang. En als je gezien hebt dat Kris een minuut of 10 voor het optreden kwam binnenvallen en inplugde, dan zegt dat wat!
Het optreden daarna van de Big Band was aangenaam, maar viel toch wat weg in de gesprekken. Eigenlijk had ik nog naar Chipo gewild voor B-Where. Helaas, het was te aangenaam in De Wereld. Ook helaas voor de Why Not band en Mr. Eak. Maar deze bands zie ik (of zij mij) een volgende keer weer.

Wie over foto's van deze optredens beschikt mag ze insturen

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).