GroenLinks

Halsema en Peters op reis naar Israël en Palestijnse Gebieden

25 maart 2007

Van 25 tot 31 maart bezoeken GroenLinks fractievoorzitter Femke Halsema en buitenlandwoordvoerder Mariko Peters samen met United Civilians for Peace Israël en de bezette Palestijnse gebieden. Tijdens hun achtergrondmissie zullen zij spreken met een breed palet van academici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, vredesactivisten en volksvertegenwoordigers van beide kanten.

Zij zullen zich op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen in dit belangrijke conflict, de bouw van de afscheidingsmuur en de nederzettingen en ondermeer Jeruzalem (settlement tour, oude stad, Knessetleden), Tel Aviv (Israëlische schrijvers en journalisten), Hebron (met leden van Breaking the Silence), Gaza (Nederlandse bloemenprojecten), Ramallah (Palestijnse schrijvers, academici, parlementsleden) en Bethlehem (afscheidingsbarrière) bezoeken.

United Civilians for Peace is een samenwerkingsverband van Nederlandse ontwikkelings en -vredesorganisaties: Oxfam-Novib, Cordaid, ICCO en IKV-Pax Christi. UCP zet zich in voor een vreedzame oplossing van het conflict met vrede en veiligheid voor beide volkeren op basis van het internationaal recht en de relevante VN resoluties.

Noot voor redactie,