Politie Groningen

Zondag 25 maart 2007

Provincie Groningen, 25-03-2007

Groningen: man met harddrugs

De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige Stadjer aangehouden in de Boteringeplaats in Groningen. De man gedroeg zich vlak daarvoor opvallend toen hij in de Hoekstraat met enkele anderen stond te praten. Toen agenten hem aanspraken en zijn identiteitsbewijs wilden zien, haalde de man deze uit zijn jas. Op datzelfde moment pakte hij zijn fiets en wilde er vandoor. Doordat hij niet goed uitkeek, werd hij bijna aangereden door een automobilist. Hij viel vervolgens van zijn fiets en rende weg. In de Boteringestraat kon hij in de kraag worden gevat. Onder het zadel van zijn fiets zaten 13 bolletjes harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. De Stadjer is ingesloten.

Groningen: fietser van portemonnee beroofd

Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht bij het Noorderstation beroofd van zijn portemonnee. De Stadjer fietste nabij de Muta Fidesstraat toen hij door een groepje van vier personen tegen werd gehouden. Een van deze personen pakte de portemonnee van de man en ging er vandoor. De overige drie gaven de fietser nog een paar stompen en kozen vervolgens ook het hazenpad. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: twee keer aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht een 42-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in de Lierstraat gecontroleerd. Hij bleek bijna 1,0 promille alcohol in zijn bloed te hebben en kreeg een rijverbod van enkele uren. Enkele maanden geleden was de man ook aangehouden voor rijden onder invloed.

Vlak nadat hij het bureau had verlaten, zagen agenten de man fietsen in de Grote Beerstraat. Hij bleek nog steeds onder invloed en reed op een fiets die mogelijk gestolen was. Tijdens de aanhouding beledigde de Stadjer de dienders en bedreigde hen even later met de dood. Hij is geboeid meegenomen naar het bureau en is ingesloten.

Groningen/Winschoten: alcomobilisten

Op de Oostersluisweg in Groningen is zaterdagnacht een 53-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op alcohol. Hij had ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed. De man was niet in het bezit van een rijbewijs.

Een 24-jarige automobilist uit Veendam kon zondagmorgen zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Blijhamsterweg in Winschoten gecontroleerd. Hij bleek 1,1 promille in zijn bloed te hebben. De politie maakt tegen beide mannen proces-verbaal op.

Groningen: vast na belediging

De politie heeft zaterdagnacht een 17-jarige inwoner van Havelte twee keer aangehouden. De jongen had eerder die nacht beledigingen geuit naar agenten en gaf een valse naam op. Na een gesprek op het bureau en in het bezit van een bekeuring mocht hij het bureau verlaten. Even later kwam hij terug naar het bureau. Hij was volgens eigen zeggen geld kwijtgeraakt en kwam verhaal halen. Nadat hem was verzocht het pand te verlaten, begon hij de aanwezige diender uit te schelden. Dit bleef hij na waarschuwingen doen. Daarop werd de jongeman wederom aangehouden, waarna hij agressief werd. Omdat hij niet wilde kalmeren, werd hij tijdelijk ingesloten. Tegen de Havelter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1592, aantal overtredingen: 246, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oude Pekela: losgebroken honden veroorzaken overlast

Twee losgebroken honden hebben zaterdagmorgen op de Zuiderveensterweg in Oude Pekela voor nogal wat overlast gezorgd. De politie kreeg een melding van twee agressieve honden en namen polshoogte. De honden joegen diverse dieren op en probeerde een paard te bijten. Een jong meisje raakte hierdoor overstuur. Door luid te toeteren en de geluidssignalen van de politieauto te gebruiken, kon erger worden voorkomen. De inmiddels aangekomen eigenaresse wist een van de honden in de Thorbeckelaan aan te lijnen. Een inwoner van Oude Pekela liet even later weten dat hij een agressieve hond had opgesloten in een schuur. Beide honden zijn door de politie meegenomen voor onderzoek.

Oosternieland: man gewond na inhaalmanoeuvre

Een 27-jarige automobilist uit Loppersum is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Maarvlietweg in Oosternieland. De man haalde met hoge snelheid de auto van 23-jarige man uit Uithuizermeeden in, maar verloor direct na de inhaalmanoeuvre de macht over het stuur. De auto raakte een boom en kwam op het talud van de N46 tot stilstand. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: muziekinstallatie in beslag genomen

De politie heeft zaterdagavond de muziekinstallatie van een 57-jarige man uit Hoogezand in beslag genomen. Agenten hoorden in de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand dat de muziek in een woning zeer hard aan stond. Alle buurtgenoten konden meeluisteren. De agenten hebben daarop de muziekinstallatie meegenomen. Vorig jaar had de politie op hetzelfde adres ook al eens een muziekinstallatie in beslag genomen. Tegen de Hoogezandster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Westerbroek: rijbewijzen ingenomen

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van twee Hoogezandsters (26 en 28 jaar) in beslag genomen. Agenten zagen twee autos met hoge snelheid over de A7 bij Groningen in de richting van Hoogezand rijden. Beide autos werden geklokt op een gemiddelde snelheid van 179 km/u. Op de afrit Kolham werden ze langs de kant gezet. De heren, waarvan de 26-jarige beginnend bestuurder is, konden direct hun rijbewijs inleveren. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Wildervank: onder invloed in de sloot

De politie kreeg zaterdagnacht een melding dat op de
Wildervanksterdallen in Wildervank een auto op de kop in een leegstaande sloot lag. Op de plek aangekomen zat de 40-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen ongedeerd in de berm. Hij was onvast ter been en spraak met dubbele tong. Een alcoholtest wees uit dat de man
1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de alcomobilist.

Harkstede: gewonden na vechtpartij

Drie 20-jarige mannen uit Harkstede (2) en Groningen (1) zijn zaterdagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij in de Hoofdstraat in Harkstede. De drie werden die nacht aangesproken door vier jongeren (17 en 18 jaar) uit Hoogezand. Er ontstond een korte worsteling die door portiers van een horecagelegenheid werd gestopt. De drie uit Harkstede en Groningen lopen vervolgens weg. Vlak daarna worden ze bijgehaald door de Hoogezandsters die beginnen te slaan met verschillende materialen. Een van de verdachten bedreigt een slachtoffer vervolgens met de dood. Daarna verdwijnen de verdachten, maar op aanwijzen van een van de slachtoffers weet de politie de vier jongeren aan te houden. Drie van hen zijn voor onderzoek ingesloten. De andere moet zich later melden voor verhoor. Twee slachtoffers zijn met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Sebaldeburen: gewond na eenzijdig ongeval

Een 26-jarige automobilist uit Zwolle is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval bij Sebaldeburen. De man reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Westerzand en raakte met een wiel in de berm. Daardoor verloor hij de controle over het voertuig en kwam via een sloot tegen een boom tot stilstand. Hij is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Marum/Opende: aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht in Opende drie mannen (23, 25 en 26 jaar) en een vrouw (24 jaar) aangehouden voor het mishandelen van twee personen op een parkeerterrein op de A7 bij Marum. De twee mannen (20 en 21 jaar) uit Emmeloord werden geslagen nadat een van de verdachten een opmerking had gemaakt. De mannen uit Emmeloord wisten er vandoor te gaan, maar kregen even verderop een eenzijdige aanrijding. De verdachten, afkomstig uit Eppenhuizen, Zandeweer en Usquert, werden gesignaleerd in Opende. Daar werden ze aangehouden. De vier verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.