Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Naam: Derk van 't Spijker/Marloes Nollen: 053-4555588

Bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Twente

De politie heeft op diverse plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd. De rijbewijzen van de verdachten zijn hierbij ingevorderd en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oldenzaal;

Op de Enschedestraat werd zaterdag 25 maart omstreeks 00.05 uur een 21-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Hij blies 1,35 promille bij de ademanalyse.

Nijverdal;
Op de Burgemeester H. Boersingel werd op zondag 25 maart omstreeks 00.20 uur een 18-jarige automobilist uit Lemele aangehouden. Hij is beginnend bestuurder en blies 0,84 promille bij de ademanalyse.

Enschede;
Op de S. L. Louwesstraat werd op vrijdag 23 maart omstreeks 23.40 uur een 22-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Hij blies 1,02 promille bij de ademanalyse, omdat hij een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Enschede;
Op de Euregioweg werd op zaterdag 24 maart omstreeks 02.10 uur een 21-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Hij blies 1,68 promille bij de ademanalyse.

Borne;
Op de Welemanstraat werd op vrijdag 23 maart omstreeks 23.10 een 23-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden. Hij blies 1,58 promille bij de ademanalyse.

Verkeersongeval met letsel

Harbrinkhoek

Op vrijdag 23 maart omstreeks 15.15 uur ontstond er een verkeersongeval met letsel op de Almeloseweg in Harbrinkhoek. Een 41-jarige man uit Tubbergen reed met zijn tractor over de Almeloseweg van Harbrinkhoek naar Tubbergen. Ter hoogte van hectometerpaal 2,5 wilde de man linksaf slaan. Op dat moment werd hij ingehaald door een auto bestuurd door een 81-jarige man uit Tubbergen. De tractorbestuurder zag dit niet op tijd en er ontstond een aanrijding. De automobilist raakte hierdoor gewond, evenals de 74-jarige echtgenote van de man, die als inzittende in de auto zat. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. (07-037821)

Verkeersongeval met letsel

Ambt Delden

Op vrijdag 23 maart omstreeks 19.00 uur reed op de Kappelhofsweg een 52-jarige automobilist uit Amstelveen met zijn autobus achteruit en zag hierbij een 64-jarige voetgangster uit Kollumerzwaag over het hoofd. De vrouw werd geraakt door de bus en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.(07-037880)

Bedrijfsongeval

Borne

Op vrijdag 23 maart omstreeks 08.35 uur is een 41-jarige man uit Borne gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in een bedrijfspand aan de Industriestaat in Borne. De man zag een heftruck bestuurd door een 43-jarige man uit Borne over het hoofd en werd omver gereden door de heftruck. De man liep hierbij ernstig beenletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-037522)

Geweldszaak met letsel

Almelo

Op zaterdag 24 maart, omstreeks 04.10 uur, komt er een melding van een vechtpartij aan de Grotestraat in Almelo bij de politie binnen. Meerdere personen, waren door nog onbekende reden, met elkaar in gevecht geraakt. De politie kwam ter plaatse en heeft vijf personen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten. Vier personen zijn uiteindelijk in verzekering gesteld, in verband met hun betrokkenheid bij het toebrengen van geweld met letsel. De ambulancedienst is aanwezig geweest en heeft diegenen die letsel hadden opgelopen ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (07-038061)


---- --