Persberichten Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht, 25-03-2007

Man valt uit kraan

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 24 maart kreeg de politie omstreeks 11.00 uur de melding dat een man uit een kraan was gevallen bij de Amersfoortseweg. Hier werd een 42-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangetroffen. Hij was bij kennis en is met letsel aan de borst en hoofd per ambulance naar ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort vervoerd. Het slachtoffer was bezig een kabel aan de machine te vervangen en viel door onbekende oorzaak ongeveer 2,5 meter naar beneden. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld voor nader onderzoek.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/SOESTERBERG In de nacht van zaterdag op zondag 25 maart werden twee automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Om 01.30 uur werd een 57-jarige man uit Soesterberg op de Amersfoortseweg in Soesterberg aangehouden. Hij blies 750 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Kronkels in Bunschoten-Spakenburg zagen agenten een 20-jarige man uit Amersfoort rijden met een autogordel slingerend buiten het portier. Bij aanspreken van de man roken de agenten een dranklucht en na een blaastest blies hij 175 u/gl. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring.

Onrust na voetbalwedstrijd

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op zaterdag 24 maart na een voetbalwedstrijd bij het voetbalterrein aan de Westdijk een 30-jarige supporter uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van het slaan van een supporter van de bezoekende voetbalclub.

Het was geen risicowedstrijd, maar de politie had wel een verhoogde inzet met enkele politiehonden en bereden politie. Tijdens de wedstrijd bleef het rustig, maar na de wedstrijd ontstonden toch opstootjes die voornamelijk bestonden uit het duwen en trekken tussen de twee supportersgroepen. Behalve de aanhouding voor het slaan van een supporter deden zich geen verdere incidenten meer voor.