Persberichten Eemland zuid, 13.00 uur

Utrecht, 25-03-2007

Verdachte vechtpartij aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag 23 maart rond 12.30 uur op de Lageweg een 46-jarige Amersfoorter aangehouden voor bedreiging met een mes richting een 41-jarige automobilist uit Amersfoort. Aanleiding van de vechtpartij zou de fiets zijn van de verdachte, die tegen de auto van de aangever was gevallen. Dit leidde tot een woordenwisseling en vervolgens een vechtpartij. Omstanders hebben de vechtende partijen uit elkaar gehaald. Vervolgens zou de verdachte met een mes hebben gedreigd en werd door omstanders de politie gebeld. Hij werd meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. Beide mannen liepen schaafwonden en blauwe plekken op.

Rijden onder invloed

HOOGLAND De politie heeft in de nacht van 24 op 25 maart omstreeks 03.15 uur een 25-jarige man uit Baarn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto slingerend over de Bunschoterstraat rijden en hielden de bestuurder aan. De man blies 360 u/gl. Omdat de verdachte beginnend bestuurder was werd daarop het rijbewijs van de man ingevorderd.

Verdachte diefstal bromfiets aangehouden

AMERSFOORT Op zaterdagavond 24 maart heeft de politie een 32-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op zijn bromfiets. Een agent zag de man rijden op het fietspad langs de Stadsring en wilde de man aanspreken. Deze reageerde niet en reed via de Koestraat, Arnhemsestraat richting Achter de Arnhemsepoortwal. Hier stopte hij en sprak de agent hem aan. Omdat hij rook naar alcohol werd de man verzocht te blazen en bleek hij te rijden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 325 u/gl. Omdat de verdachte op een gestolen bromfiets reed werd hij in verzekering gesteld. De bromfiets werd gestolen op 18 maart vanaf de Bachweg. De politie doet nader onderzoek.

Springen op het dak

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagavond 24 maart omstreeks 23.00 uur een 14-jarige jongen uit Eindhoven en een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden op verdenking van vandalisme. De politie ontving een melding dat de twee bij een kantoorpand aan de Hogeweg op het dak en op een overkapping stonden. Op grond van het signalement werd het stel in de omgeving aangetroffen. Op het bureau verklaarden de jongens dat zij aan het cityjumpen waren. Hiermee wordt bedoeld dat zij als vrijetijdsbesteding tegen gevels en over daken klimmen danwel springen. De jongens kregen vervolgens een bekeuring voor het veroorzaken van overlast en de ouders van de jongens werden geïnformeerd.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagmiddag 24 maart omstreeks 12.30 uur twee verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Een agent zag in zijn vrije tijd dat een 27-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Hilversum zich verdacht gedroegen in een winkel aan de Utrechtsestraat. De agent besloot hen te observeren en zag dat zij met een jas het pashok ingingen en zonder jas en met een volle tas er uit kwamen. Bij de uitgang ging het alarm af en werd het stel door gealarmeerde agenten aangehouden en meegenomen voor verhoor. De 47-jarige verdachte zit inmiddels in voorarrest in afwachting van snelrecht. De vrouw werd na verhoor heengezonden.