Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 25 maart 2007

Mishandeling na verkeersirritatie

BERGEN OP ZOOM: Een 51-jarige inwoner van Hoek heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man werd vrijdagavond rond 18:00 uur voor het verkeerslicht op de Antwerpsestraat gesneden door een andere automobilist. De onbekende chauffeur reed vervolgens voor de Zeeuw in de richting van de rotonde aan de Rooseveltlaan. Daarbij trapte de man steeds op zijn rem, waardoor het slachtoffer ook moest remmen. Na de rotonde stapten beide bestuurders uit, waarbij de man uit Hoek direct een vuistslag op zijn kreeg. Toen de dader vermoedelijk ook nog een voorwerp uit zijn auto pakte, stapte het slachtoffer in zijn auto en reed direct naar het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan. De politie stelt een onderzoek in.

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten, die belast waren met horecatoezicht, in het uitgaanscentrum van Bergen op Zoom vijf verdachten aangehouden. Verder ging er één wildplasser op de bon en kregen negen automobilisten een bekeuring voor rijden door voetgangersgebied en fout parkeren.

Rond middernacht zijn aan de Westersingel twee inwoners van Bergen op Zoom aangehouden. Een 41-jarige man vond het nodig op agenten uit te schelden, toen zijn 33-jarige vriend een bekeuring kreeg voor wildplassen en een valse naam opgaf. Het tweetal werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat de 33-jarige man ook nog 2 gebruikershoeveelheden cocaïne op zak had. In de loop van zondagmorgen zijn zij heengezonden. Om 00:50 uur is op de Grote Markt een 48-jarige inwoner van Memmingen aangehouden. De man was vanwege zijn recalcitrant gedrag een horecagelegenheid uit gezet, maar bleef voortdurend de confrontatie met het beveiligingspersoneel zoeken. Een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom werd om 01:15 uur aangehouden aan de Lievevrouwestraat. Agenten zagen dat hij op straat cocaïne stond te gebruiken en nog in het bezit was van een gebruikershoeveelheid drugs. De drugs zijn in beslag genomen. Zondagmorgen rond 04:15 uur werd een 47-jarige Bergenaar aangehouden, toen hij een agent beledigde die een bekeuring aan het uitschrijven was aan een foutparkeerder.

Courage houdt Franse drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: Aan de Stationsstraat hebben agenten van het drugsteam Courage zaterdagavond twee inwoners van het Franse Hem aangehouden. Het tweetal van 29 en 22 jaar oud ging rond 23:00 uur een horecagelegenheid binnen. Toen zij weer in hun auto vertrokken werden zij gecontroleerd. In de auto werd 300 gram hennep gevonden. De Fransen zijn in verzekering gesteld.

Politie controleert snelheid ruim 13.000 automobilisten op Top 10 traject

HALSTEREN/STEENBERGEN/DINTELOORD: Het Verkeershandhavingsteam van de regio Midden en West-Brabant heeft zaterdagmorgen op de N259 Halsterseweg een snelheidscontrole gehouden. Ruim 13.000 automobilisten passeerden de mobiele radarcontrole. Van hen reden er 178 harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u. Op de Dinteloordseweg in Steenbergen en de Steenbergseweg in Dinteloord werd s middags met behulp van de lasergun een controle gehouden. Vier bestuurders gingen op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

Over trajecten

Het traject Bergen op Zoom - Dinteloord is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (69) terug te dringen. Dagelijks maken ongeveer 2600 fietsers en bromfietsers gebruik van deze weg aangezien Bergen op Zoom veel scholen huisvest welke voorzien in de behoefte van de omliggende gemeenten zoals Steenbergen en Tholen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Politie vordert rijbewijs in van beschonken bestuurders

ZEVENBERGEN: Aan de Westelijke Randweg heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man bestuurde rond 19:15 uur onder invloed van alcohol een personenauto. Op het bureau blies de man 615 ug/l op het ademanalyseapparaat. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

HOOGERHEIDE: Aan de Monseigneur Poelstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 55-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken. Zijn rijgedrag was voor agenten aanleiding om hem te controleren. Op het bureau blies hij een waarde van 385 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod van 3 uur. De politie maakt proces-verbaal op. Een kapot achterlicht was voor agenten reden om een 26-jarige automobiliste aan te spreken op de Scheldeweg. Bij het eerste contact vermoedde de agenten dat de vrouw onder invloed van alcohol achter het stuur van haar auto zat. Een blaastest op straat bevestigde het vermoeden, waarna een ademanalyse op het bureau volgde. Uitkomst 295 en een rijverbod van 2 uur.

OUDENBOSCH: Een 35-jarige automobilist uit Oudenbosch liep zaterdagmorgen rond 02:40 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Ook de Oudenboschenaar zat met drank op achter het stuur. Op het bureau blies de man een score van 750 ug/l. Genoeg reden voor de politie om zijn rijbewijs in te vorderen.

BERGEN OP ZOOM: Aan de Potterstraat is zaterdagmorgen rond 04:00 uur een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies op het bureau 550 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal heengezonden.

STEENBERGEN: Een 51-jarige inwoner van Steenbergen is zaterdagmiddag rond 15:00 uur op de Middenwal aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies de man een waarde van 755 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Over alcohol
Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive). Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 niet meer achter het stuur kruipen. Meer informatie hierover vindt u in het Dossier 0,2 promille (beginnend bestuurder).

Man aangehouden na belediging agenten

ROOSENDAAL: Een 26-jarige inwoner van Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Kade aangehouden voor belediging van twee politieagenten. De man riep zonder enige aanleiding beledigende teksten naar het duo, toen zij de Roosendaler passeerde. Dat kwam hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Roosendaler aangehouden na mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: Zaterdagmorgen is aan de Burgemeester Prinsensingel een 19-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van twee 18 en 24-jarige vrouwen uit Roosendaal. Rond 04:30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op straat. Toen agenten ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door het slachtoffer die aangaf dat zij aangifte wilde doen. De Roosendaler was niet meer te plaatse, maar was een horecabedrijf binnengelopen waar de politie hem korte tijd later kon arresteren. De Roosendaler is in verzekering gesteld.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 65-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is zaterdagmorgen rond 08:10 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Huijbergsebaan. De man reed ter hoogte van de Heimolen door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. De ambulance heeft hem voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie houdt drugsdealer aan na beroving

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag heeft de politie een 21-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van enkele honderden euros van een 37-jarige inwoonster van Antwerpen. De vrouw werd rond 15:45 uur aan de Glacisstraat door de Bergenaar benaderd om softdrugs te kopen. Toen het tot een deal was gekomen en de vrouw haar geld te voorschijn haalde, griste de verdachte het geld uit haar hand en ging en in een auto vandoor. Korte tijd later kon hij aan de Wierlaan worden aangehouden. De Bergenaar is in verzekering gesteld. Hij ontkent iets met de beroving te maken te hebben.

Auteur: Henk Snepvangers