KNHS


Ruiters en amazones Rabo Talententeam 2007 bekend! 24 maart 2007
Rabo Talententeam 2007

s-HERTOGENBOSCH (KNHS) De ruiters en amazones van het Rabo Talententeam 2007 zijn bekend. Tijdens het internationale paardensportconcours, Indoor Brabant, werden de nieuwe talenten voorgesteld aan de pers en het publiek. De teamleden zijn geselecteerd door de bondscoaches van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) op basis van hun prestaties in de sport. Door opname in het talententeam krijgen deze jonge topsporters de erkenning die ze verdienen.

Het Rabo Talententeam wordt jaarlijks samengesteld en bestaat uit de beste talenten van Nederland in de leeftijd t/m 25 jaar uit de disciplines dressuur, springen en eventing. Het Rabo Talententeam bestaat dit jaar uit:
Lotje Schoots, Diederik van Silfhout, Dominique Filion, Emmelie Scholtens, Huub van der Mark, Tim Lips, Piet Raijmakers jr., Maikel van der Vleuten, Jack Ansems en Hendrik-Jan Schuttert.

Hoofdsponsor Rabobank stelt voor elk talent een budget van 2.000,= beschikbaar dat zij onder begeleiding van de KNHS mogen besteden aan de verdere ontwikkeling van hun sportcarrière.

Alle teamleden zijn ook in de race voor de prestigieuze titel Rabo Talent van het Jaar. De winnaar treedt in de voetsporen van o.a. Laurens van Lieren, Gert-Jan Bruggink, Marlies van Baalen en Gerco Schröder, die in voorgaande jaren deze titel al voor zich opeisten.

Het Rabo Talententeam is onderdeel van het Rabo Talentenplan dat zich bezig houdt met het selecteren en begeleiden van talenten uit de paardensport. In 2006 werd het Rabo Talentenplan beoordeeld door NOC*NSF als één van de beste talentontwikkelingsprojecten in de Nederlandse sport.