Politie Gelderland-Midden

Aangekondigde verkeerscontroles Barneveld e.o.

Publicatiedatum: 25-3-2007 13:50:41

BARNEVELD - Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn het afgelopen weekend vooraf aangekondigde verkeerscontroles gehouden. Vrijdag werd gecontroleerd in Nijkerk, Terschuur en Voorthuizen. Zaterdag vonden controles plaats in Scherpenzeel en Barneveld. Er werden in totaal 63 bekeuringen uitgedeeld.

In Terschuur werden vrijdagmiddag en -avond snelheidscontroles gehouden op de Rijksweg en Hoevelakenseweg. Op de Rijksweg werden 11 overtreders bekeurd. Ongeveer 1 op de 54 bestuurders reed te hard. Op de Hoevelakenseweg bedroeg het aantal overtredingen 118. Hier reed ongeveer 1 op de 10 te hard.
Gedurende avonduren werd die avond in Nijkerk gecontroleerd op de Barneveldseweg en Ambachtsstraat. In totaal werden 43 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor snelheidsovertredingen. Op de Barneveldseweg reed ongeveer 1 op de 17 bestuurders te hard. Op de Ambachtsstraat was dat er ongeveer 1 op de 10.
In Voorthuizen werd tussen middernacht en één uur een alcoholcontrole gehouden op de Apeldoornsestraat. Ruim 60 bestuurders moeten een blaastest afleggen maar geen van hen bleek gedronken te hebben. Zaterdagavond werd in Terschuur wederom gecontroleerd maar nu op de Hoevelakenseweg nabij de Stoutenburgerweg. De alcoholcontrole leverde één bestuurder op die gedronken had en een proces-verbaal kreeg. Bijna 80 bestuurders hadden een blaastest afgelegd. Die avond werd ook gecontroleerd in Scherpenzeel op Oosteinde en de Dreef. Ruim 300 bestuurders moeten een blaastest afleggen maar ze bleken allemaal fris. In Barneveld werd een alcoholcontrole gehouden op de Dr. Willem Dreeslaan nabij de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Onder 361 blaastesten bleken er twee bestuurders onder invloed. Hoogst gemeten promillage was 0,81 (ongeveer anderhalf keer de norm). (07-045306)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---