Persberichten Stad Utrecht, 13.00 uur

Utrecht, 25-03-2007

Brandstichting

UTRECHT In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart was er brand bij een kantoorpand op de Prins Hendriklaan.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding van een uitslaande brand in een pand aan de Prins Hendriklaan. Toen agenten ter plekke kwamen, bleek de brand intussen door getuigen geblust te zijn. Tegen de voordeur van het pand was een molotovcocktail gegooid, waardoor de deur, het kozijn en de buitenzijde van het pand verschroeid waren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Controle drugs

UTRECHT Op de Predikherenstraat werd in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart een horecapand gecontroleerd op grond van de Opiumwet. Er werden tijdens de controle 14 personen aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie bij de politie dat er in en in de omgeving van de horecagelegenheid gedeald zou worden in harddrugs stelde de politie een onderzoek in en werd er vanaf 00.20 uur een controle uitgevoerd. In het pand troffen agenten 9 wikkels, zogenaamde ponypacks, cocaine aan. Ook werden er lege (gebruikte) ponypacks in de horecagelegenheid aangetroffen. Drie verdachten werden in de horecagelegenheid aangehouden. Elf verdachten werden buiten de horecagelegenheid aangehouden terzake de vermoedelijke overtreding van de Opiumwet.

In verband met het aantreffen van de drugs en de aanhoudingen terzake mogelijke handel in drugs werd besloten de horecagelegenheid te sluiten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving

UTRECHT - Op het Houtensepad werden in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart rond 04.45 uur twee mannen overvallen.

Omstreeks 05.20 uur kregen agenten de melding dat er twee personen beroofd zouden zijn. Ter plekke troffen agenten bij de voetbalkooi onder het viaduct van de Waterlinieweg ter hoogte van de Bokkenbuurt twee mannen aan. Ze stonden bij hun fiets en één persoon verklaarde honderd meter verderop zojuist te zijn overvallen.

De man gaf aan dat hij op het Houtensepad fietste richting Lunetten, toen hij iemand op het fietspad zag liggen. Hij zag bij deze persoon twee jongens staan. Hij kon er niet langs, waarna één van de jongens op hem afkwam en zij dat hij moest gaan liggen. Hierop werd de man onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. Een passant trof na de overval één van de slachtoffers aan en belde de politie.

De man die als eerste op het fietspad op de grond lag, heeft zich vandaag gemeld bij de politie. De politie onderzoekt de overval en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van bureau Marco Polo, telefoon 0900-8844.