Politie Gelderland-Midden

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-3-2007 13:53:52

WAGENINGEN - De politie van Wageningen heeft zaterdagochtend een
34-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn moeder bij een ruzie in haar woning hardhandig bij de keel hebben gegrepen. Ook zou hij haar arm hardhandig op de rug hebben gedraaid. De vrouw vluchtte de woning uit en waarschuwde elders de politie. Die hield de Wageninger in zijn ouderlijk huis aan. Volgens het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond was, zou haar zoon al vaker gewelddadig tegen haar zijn geweest maar had ze nog niet eerder aangifte gedaan. Deze keer deed de vrouw wel aangifte. De Wageninger is in verzekering gesteld.
(07-045596)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 25-3-2007 13:53:14

DOORWERTH - De Renkumse politie heeft zaterdagavond in Doorwerth een
39-jarige man uit die plaats aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie. De Doorwerther wordt ervan verdacht zijn 32-jarige buurvrouw te hebben mishandeld door haar hardhandig naar de grond te trekken. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Bij een daaropvolgende schermutseling wist de vrouw te vluchten en waarschuwde de politie. Volgens het slachtoffer was de ruzie onder meer ontstaan over het uitlenen van spullen. De 39-jarige Doorwerther is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (07-045736)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Rotterdammer aangehouden na belediging toezichthouder
Publicatiedatum: 25-3-2007 13:52:43

BARNEVELD - De politie heeft zaterdagmiddag in Barneveld een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens belediging van een gemeentelijk toezichthouder. De toezichthouder had omstreeks half twee een melding gekregen van een winkelier over een verdacht persoon in zijn zaak. Toen de toezichthouder daar poolshoogte ging nemen trof hij de Rotterdammer voor de zaak die zich agressief opstelde. Bij een woordenwisseling zou de Rotterdammer de toezichthouder ten overstaan van publiek hebben uitgescholden. Ook dreigde er een handgemeen. Twee surveillerende agenten waren er getuige van en hielden de Rotterdammer aan. Na een korte schermutseling tussen de agenten en de Rotterdammer werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij later na verhoor vrijgelaten. De man had de aantijgingen ontkend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(07-045619)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer in Wageningen

Publicatiedatum: 25-3-2007 13:51:48

WAGENINGEN - In Wageningen zijn het afgelopen weekend vier gewonden gevallen in het verkeer. Zaterdagochtend raakte een 54-jarige Wageningse gewond toen ze op de Geertjesweg met haar fiets was gevallen. De vrouw had vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen toen ze vanaf de Geertjesweg de Zoomweg op wilde rijden en onderuit ging.

Vrijdagochtend liepen twee automobilisten letsel op nadat ze op de kruising van de Lawickse Allee met de Nude betrokken raakten bij een aanrijding. De slachtoffers, een 25-jarige man uit Wageningen en een
25-jarige vrouw uit Lienden werden met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor acht toen de Wageninger met zijn bestelwagen vanaf de Nude de kruising opreed. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de vrouw uit Lienden, die over de Lawickse Allee reed. Even later raakte een
22-jarige Wageningse gewond toen de op de Nijenoord Allee van haar fiets viel. De vrouw had onder meer een gebroken pols opgelopen. Volgens de politie was er in geen van de drie gevallen sprake van drankgebruik.
(07-045564 / 044810 / 044888)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---