Persberichten Heuvelrug, 13.45 uur

Utrecht, 25-03-2007

Auto over de kop

AMERONGEN Op zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur is een 34-jarige bestuurder uit Woudenberg met zijn auto over de kop geslagen en in een weiland terechtgekomen. De Verkeerspolitie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Vermoedelijk heeft de bestuurder met een te hoge snelheid een inhaalmanoeuvre uitgevoerd en is vervolgens te hard een bocht ingegaan en daarop de controle over het voertuig verloren. Een ambulance was opgeroepen uit voorzorg, maar de bestuurder bleek geen letsel te hebben. Zijn auto raakte wel zwaar beschadigd.

Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol reed. Wel werd een wikkel met een wit tabletje met onbekende stof aangetroffen. Deze werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Conflict

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart twee mannen uit Veenendaal aangehouden op verdenking van mishandeling. De 18-jarige en 19-jarige man werden op de Tuinstraat omstreeks 04.00 uur aangetroffen. Beiden waren met elkaar in gevecht geraakt in een horecagelegenheid en door portiers uit elkaar gehaald en op straat gezet. Beiden zaten onder het bloed en verklaarden dat door de ander te zijn mishandeld. De beide verdachten werden daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wilden zij aangiften tegen elkaar doen.

Besloten werd om de verdachten in vrijheid te stellen en hen de mogelijkheid te geven om zich onder medische behandeling te stellen en op een later tijdstip de aangifte te doen.

Mishandeling in achtertuin

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie kreeg in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart omstreeks 01.30 uur de melding dat een bewoonster aan de Minerva was geslagen door een onbekende man die zich in haar achtertuin bevond. De vrouw ging naar buiten om haar kat binnen te halen toen zij plots oog in oog stond met een onbekende man. Deze sloeg haar direct in het gelaat en ging er te voet vandoor via de schuttingdeur aan de achterzijde van de tuin. De politie heeft nog in de omgeving gezocht, maar de verdachte niet meer aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.