Politie Drenthe

Zondag

Assen, 25-03-2007

Vervolg onderzoek aantreffen vuurwapen
MEPPEL De man die vrijdagavond in zijn woning aan de Voorstraat werd aangehouden is na ontvangst van een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. In zijn woning werd een vuurwapen aangetroffen en inbeslaggenomen. De man verklaarde deze ter bescherming van zichzelf te hebben aangeschaft. Er is proces-verbaal opgemaakt. (07-115296)

Vernieler aangehouden
EMMEN Een 19-jarige Emmenaar moest in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn roes in een politiecel uitslapen. Een portier van een café aan het Marktplein zag dat de jongeman een aantal aan de hoofdstraat geparkeerde fietsen omver gooide en enkele tegen de etalageruit van een winkel gooide. De winkelruit bleef onbeschadigd maar een fiets werd vernield. Nadat hij de man meegenomen had naar zijn zaak werd de politie ingeschakeld. De zwaar onder invloed verkerende verdachte kon zich zaterdagmorgen weinig meer van het voorval herinneren. Na overleg met justitie werd hem ter voorkoming van strafvervolging een transactievoorstel aangeboden van 130 euro. (07-124129)

Aanrijding veroorzakende fietser onder invloed
NIEUW AMSTERDAM Een 22-jarige fietser uit Emmen botste op zondagochtend tegen een op de Vaart NZ stilstaande personenauto. De man bleek onder invloed te verkeren, 730 ug/l, en kreeg van justitie een geldboete aangeboden van 140 euro. De auto raakte beschadigd aan de motorkap. (07-124423)

Alcomobilisten
SPIER Een 23-jarige inwoner van Spier liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. De man reed in zijn auto over De Steegde toen hij gecontroleerd werd. Als beginnend bestuurder blies de man 175 ug/l waarna hij bekeurd werd. (07-124377)

EMMEN Op de Nijkampen weg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige Emmenaar bekeurd. De man werd tijdens het parkeren gecontroleerd en bleek onder invloed, 500 ug/l, te verkeren. Hij kreeg een dagvaarding. (07-124402)

Woninginbraken

VRIES Zaterdagmorgen is er ingebroken in een woning aan de Taarloseweg. Door een deur te vernielen verschaften de daders zich de toegang. De buit bestond uit een schuurmachine, compressor en een nietmachine. (07-124252)

EMMEN Een 31-jarige bewoonster van de Splitting trof zondagochtend bij thuiskomst een onbekende man aan. Deze verliet snel de woning en stapte bij een tweede man in een auto. Na onderzoek leek de beneden en bovenverdieping doorzocht te zijn. De buit bestond uit geld en een horloge. De auto was mogelijk voorzien van het kenteken PD-??-69. De politie stelt een onderzoek in. (07-124425)

Man voor mishandeling van politie aangehouden
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 18-jarige Hoogevener aangehouden terzake zware mishandeling van twee politiemannen. De man bemoeide zich in de Grote Kerkstraat met de aanhouding door de politie van een 23-jarige Hoogevener die kort daarvoor een fiets vernield had. Toen hij de aanhouding wilde voorkomen ontstond er tussen de twee politiemannen en de 18-jarige Hoogevener een worsteling waarbij laatstgenoemde geweld gebruikte. Een 28-jarige politieman moest zich met hoofdletsel in het Bethesdaziekenhuis laten behandelen. Met behulp van pepperspray werd de doorgedraaide Hoogevener aangehouden en ingesloten. De 23-jarige Hoogevener die de fiets vernielde zal vandaag van huis gehaald worden. De 28-jarige en 51-jarige politiemannen hebben aangifte gedaan. (07-124415)

Uitgaansgeweld

ASSEN Een 16-jarige knaap uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden terzake mishandeling. Hij werd door portiers van een café aan de Mulderstraat aan de politie overgedragen. De man wordt er van verdacht een 18-jarige Assenaar in zijn gezicht te hebben geslagen. Hij bekende de klap te hebben gegeven omdat het slachtoffer hem kort daarvoor eveneens had getracht te slaan. Er is proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. (07-124379)

ASSEN Op aanwijzing van een portier van een discotheek aan de Brinkstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige Assenaar aangehouden en ingesloten. Deze wordt er van verdacht een 21-jarige Groninger te hebben mishandeld. De verdachte verklaarde dat het duo tegen elkaar aan was gelopen en dat hij tengevolge van het nuttigen van te veel alcohol hem een klap had gegeven. Hij verklaarde spijt te hebben van zijn actie. Hij kreeg een dagvaarding. (07-124413)

Autobrand

BEILEN Zaterdagavond ging een personenauto in vlammen op. De 19-jarige uit Kudelstaart afkomstige bestuurder hoorde, rijdende over de A28, plotseling een hevige knal in het motorgedeelte van zijn auto. Tegelijkertijd stond zijn auto in de brand. Hij wist deze in de berm te parkeren waarna deze, ondanks de inzet van de brandweer, totaal uitbrandde. (07-124309)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280