Persberichten Lekstroom, 14.30 uur

Utrecht, 25-03-2007

Verdachte inbraak wordt aangereden

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond 23 maart, om 19.45 uur, kreeg de politie de melding dat er waarschijnlijk werd ingebroken bij een woning aan de Lensveltlaan. De inbreker werd betrapt door een omwonende en ging er vervolgens te voet vandoor. Op grond van een signalement ging de politie op zoek naar de verdachte in de omgeving van de Lensveltlaan en stuitte op een zojuist plaatsgevonden ongeval.

Op de Noordstedeweg was een voetganger aangereden door een 34-jarige automobilist uit Utrecht. Deze verklaarde dat het slachtoffer, een 38-jarige man met onbekend woonadres, plots was overgestoken en vervolgens aangereden. Het slachtoffer voldeed aan het signalement van de gezochte inbreker. Hij was echter niet aanspreekbaar en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval door rijden onder invloed

EVERDINGEN De politie heeft op de Graaf Huibertlaan een 29-jarige man uit Zijderveld aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was met zijn auto van de weg geraakt en had een lichtmast omver gereden. Vervolgens schoot hij met zijn auto dwars door een hek van de voortuin van een woning en kwam tot stilstand tussen de planten aan de zijkant van het huis. Na een blaastest bleek de man 520 ug/l te blazen. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op vrijdagochtend 23 maart heeft de politie een winkeldief aangehouden op de Veldwade.

Omstreeks 10.30 uur werden agenten gezonden naar de Veldwade waar winkelpersoneel zojuist een winkeldief had aangehouden. De verdachte, een 36-jarige man uit Almere, had geprobeerd een boormachine en een decoupeerzaag weg te nemen zonder te betalen. Nadat de man de kassa was gepasseerd zonder deze goederen af te rekenen, werd hij door winkelpersoneel aangehouden. De verdachte werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.