Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|   |Heerde - drie onruststokers aangehouden          |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart drie jongemannen aangehouden voor hun agressieve gedrag.

De onrust ontstond rond 04.00 uur op de Dorpsstraat naar aanleiding van een opstootje dat eerder die avond in een uitgaansgelegenheid had plaatsgevonden. De jongemannen waren agressief en bleven elkaar opzoeken. Een 19 jarige jongen uit Epe werd aangehouden omdat hij zich agressief bleef gedragen, ruzie zocht en agenten uit de weg duwde. Even later werd nog een 19 jarige jongen uit Epe aangehouden omdat ook hij ruzie bleef opzoeken. Een 18 jarige jongen uit Beemte Broekland was vermoedelijk ook bij het eerdere opstootje betrokken en werd buiten door een 19 jarige jongen uit Welsum zo hard geslagen dat hij bewusteloos raakte. De Welsummer werd hierop aangehouden. De ambulance kwam ter plaatse om het slachtoffer te onderzoeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.
|   |'t Harde - fietsendief op heterdaad betrapt        |

De politie heeft in de nacht van zaterdag (24/03) op zondag (25/03) een 16 jarige fietsendief op heterdaad betrapt en aangehouden.

Een surveillerende agent zag rond 04.00 uur dat de jongen uit Nunspeet op het NS-station een fiets wilde stelen. De jongen haalde de fiets uit de stalling en probeerde het slot kapot te trappen. Hij werd hierop aangehouden een meegenomen voor verhoor naar het politiebureau. Daar bekende hij de poging tot diefstal. De jongen wordt overgedragen aan een jeugdcriminaliteit preventieproject.
|   |Harderwijk - drankrijder betrapt             |

Tijdens een alcoholcontrole zaterdagavond (24/03) heeft de politie een 69 jarige man aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie controleerde de man rond 20.15 uur op de Provincialeweg S7 op het gebruik van alcohol. De man blies een A-indicatie en werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.0 promille aan. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt.
|   |Putten - ongeval letsel                  |

Een 24 jarige automobilist uit Lunteren is zaterdagmiddag (24/03) lichtgewond geraakt toen hij een aanrijding veroorzaakte.

Het ongeval gebeurde rond 13. 00 uur op de Voorthuizerstraat. Het slachtoffer kwam vanuit de richting Putten en reed in de richting van Voorthuizen toen hij vermoedelijk te laat zag dat zijn voorganger stilstond. Hij probeerde een aanrijding te voorkomen door naar links uit te wijken. Hij kon hierbij nog net een tegenligger ontwijken door weer naar rechts te sturen, maar raakte hierbij zijn voorganger. Hierdoor raakte hij zelf alsnog van de weg en de auto kwam uiteindelijk via een stenen afzetting en een naast de weg gelegen fietspad tegen stenen tot stilstand. De bestuurder is ter controle overbracht naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt nog procesverbaal opgemaakt.
De auto die bij het ongeval was betrokken, werd bestuurd door een 36 jarige Puttenaar. De auto raakte bij het ongeval beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd.

--Einde berichten--
---

---

---

---- --