Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Zondag 25 maart 2007
Opmerkingen ( geen

Geleen; Inbraak in praktijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een groepspraktijk voor psychotherapie en arbeidshulpverlening in Geleen.
Bij deze inbraak zijn twee mobiele telefoons, een geldkistje met inhoud en een aantal TFT schermen ontvreemd. De inbrekers verschaften zich toegang tot het gebouw door het inslaan van een ruit aan de zijkant van het gebouw.
De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; man gewond bij ruzie

Een 21-jarige man uit Duitsland is zaterdagnacht gewond geraakt bij een ruzie in een eetgelegenheid aan de Kommel in Maastricht.
Een groepje jongeren viel het slachtoffer tijdens het eten lastig en schold hem uit. Toen hij hierop reageerde werd hij met een stomp voorwerp in zijn gezicht geslagen. Hij liep hierbij enkele verwondingen op. Verschillende personen waren getuige van deze ruzie en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kerkrade; overval op een taxichauffeur.

Op de Crombacherstraat in Kerkrade is zaterdagnacht een chauffeur van een taxibedrijf uit Aken overvallen. Twee onbekende mannen beroofden hem onder bedreiging van een mes van zijn geld en mobiele telefoon.
De taxichauffeur had klanten afgezet in Herzogenrath. Op weg terug naar Aken hielden twee mannen hem aan. Ze stapten in zijn taxi en op verzoek van de mannen reed hij naar de Crombacherstraat in Kerkrade. Daar eisten ze onder bedreiging van een mes geld van hem. De daders namen vervolgens het geld en de mobiele telefoon van de taxichauffeur mee.
De politie stelt een onderzoek in.

Valkenburg; man mishandeld bij vechtpartij.

Afgelopen nacht is een 38-jarige man uit Maastricht bij een vechtpartij op de Walravenstraat in Valkenburg ernstig mishandeld.
Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen in het gezicht op en is zelfs korte tijd bewusteloos geweest. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.
Na de vechtpartij hield de politie een 26-jarige man uit Maastricht als verdachte aan. Naar de aanleiding en toedracht van de vechtpartij is een onderzoek ingesteld.

Alcoholcontroles in Maastricht, Heerlen en Kerkrade.

Bij alcoholcontroles op de Tongerseweg en de Maasboulevard in Maastricht heeft de politie zaterdagnacht acht bestuurders aangehouden omdat ze teveel alcohol op hadden. In totaal werden ruim 300 blaastesten afgenomen.
Tijdens alcoholcontroles in Heerlen en Kerkrade haalde de politie zondagnacht nog eens 12 bestuurders van de weg.

Valkenburg; man rijdt in op toezichthouders.

Een 23-jarige man uit Berg en Terblijt is gisterenmiddag in Valkenburg op de Wilhelminalaan ingereden op twee toezichthouders van de gemeente. De slachtoffers kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
De twee toezichthouders waren bezig met een parkeercontrole in Valkenburg. Eén van de twee ambtenaren wilde de man bekeuren omdat hij zijn voertuig verkeerd geparkeerd had De man was het hiermee niet eens, stapte in zijn auto en reed in op de toezichthouder. Zijn collega kon hem op het nippertje wegtrekken. De toezichthouders kwamen met de schrik vrij. De dader kon korte tijd later aangehouden worden.

Heerlen; poging overval woning.

Vrijdagavond hebben vier personen geprobeerd een woning in Heerlen aan de Magalhaenstraat te overvallen.
De daders probeerden de woning binnen te dringen maar door kordaat optreden van één van de bewoners lukte dit niet. De daders zijn gevlucht.
De politie stelt een onderzoek in.

---- --