Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (25/03)

TILBURG, 25 maart 2007

Acht personen opgepakt na openlijke geweldpleging

TILBURG: Een 18-jarige inwoner van Tilburg werd in elkaar geslagen op de Heuvelring. Dat gebeurde zaterdag 24 maart tussen 02.15 uur en 02.25 uur. Het slachtoffer werd onverwacht in de rug aangevallen en liep daarbij licht letsel op, waaronder een opgezwollen jukbeen in zijn gezicht. Hij meldde de mishandeling meteen aan de aanwezige agenten in de Tilburgse binnenstad. Korte tijd later kon de groep, bestaande uit acht personen worden opgepakt. De arrestaties vonden plaats op het Kazernehof en in de Jan van Beverwijkstraat. De groep had zich al eerder op de avond agressief opgesteld tegen het uitgaanspubliek. Dat bleek uit eerdere waarnemingen portiers van horecagelegenheden. Mede om die reden waren ze geweigerd bij een café op de Heuvelring. Ook agenten hadden de nadrukkelijke aanwezigheid van voornoemde groep al opgemerkt. Het gaat om:

- Een 24-jarige man uit Rijen

- Een 24-jarige man uit Zevenhuizen

- Een 18-jarige man uit Etten-Leur

- Een 23-jarige man uit Yerseke

- Een 21-jarige man uit Lelystad

- Een 16-jarige man uit Zwolle

- Een 17-jarige man uit Zwolle

- Een 18-jarige man uit Zwolle

Alle verdachten werden voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Na verhoor zijn zij in de loop van de volgende dag in vrijheid gesteld. Ze mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Cameratoezicht registreert vandalisme

TILBURG: Op de beelden van het cameratoezicht in de Tilburgse binnenstad werd gezien hoe een verdachte een fietsband lek stak. De verdachte gebruikte daarvoor een mes. Het voorval vond plaats op 24 maart om 02.00 uur op de Heuvel. De politieagent die de camerabeelden rechtstreeks uitlas, waarschuwde agenten van het bike-team. Aan de hand van het signalement kon de verdachte meteen worden ingerekend. Hij kreeg proces-verbaal voor vernieling/vandalisme en zijn mes werd in beslag genomen.

Graffitimaker op heterdaad betrapt

TILBURG: Een minderjarige jongen werd zaterdag 24 maart om 11.15 uur opgepakt op de Spoorlaan in Tilburg. Dat gebeurde op aanwijzing van een treinconducteur. De knul had op de achterkant van een treinstel met rode verf de tekst I do believe in anarchy gezet. Het treinstel stond op dat moment op perron 1 van het Centraal Station. De 17-jarige Tilburger is overgedragen aan de Spoorpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten. De ouders van de minderjarige zijn van zijn arrestatie op de hoogte gesteld.

TILBURG: Zaterdag 24 maart om 18.15 uur arresteerde de Tilburgse politie een dronken treinreiziger. De man misdroeg zich in de hal van het Centraal Station en was niet in bezit van een geldig plaatsbewijs. Bij zijn arrestatie kon de verdachte ook niet voldoen aan de legitimatieplicht. Hij werd gearresteerd, waarna in het politiebureau proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Minderjarigen aangehouden na wangedrag

UDENHOUT: Rond het sluitingsuur van horecagelegenheden in Udenhout misdroeg een 16-jarige inwoner van Drunen zich. De knul vond het nodig om aan de bedieningsknoppen van een stilstaande politiemotor te zitten. Toen de motoragent daar wat van zei, uitte de jongeman beledigingen. Bovendien voldeed hij niet aan het bevel om te vertrekken. Dat bevel werd door de politie gegeven om verstoringen van de openbare orde te voorkomen. De minderjarige liet het door zijn wangedrag op zijn arrestatie aankomen. Even probeerde zijn aanwezige vrienden de aanhouding te beletten. Door gebruik van de wapenstok lukte dat niet.
In het politiebureau kreeg de verdachte proces-verbaal, waarna hij zijn excuses aanbood.

Tijdens het voorval is ook een 16-jarige jongen uit Haarsteeg gearresteerd. De verdachte beledigde de aanwezige politieagenten en gaf aanleiding tot wanordelijkheden. Ook hij kreeg proces-verbaal en betuigde achteraf spijt over zijn gedrag. De gebeurtenis vond plaats op zondag 25 maart om 04.30 uur op de Handelsweg in Udenhout.

Fietster raakt zwaar gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Een 16-jarig meisje uit Tilburg raakte in de nacht van zaterdag 24 maart op zondag 25 maart zwaar gewond bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond 04.20 uur op de kruising van de Ringbaan-Oost met de Gelrebaan. Het slachtoffer werd bij het oversteken aangereden door een 26-jarige Tilburgse taxichauffeur. Ze kwam op de motorkap van de auto terecht, waardoor de voorruit verbrijzelde. Vervolgens kwam het slachtoffer op het wegdek terecht. Ze is zwaar gewond per ambulance naar het Elisabethziekenhuis vervoerd. Ze had o.a. een hoofdwond. Haar toestand wel is stabiel, docht zorgwekkend.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de verkeerslichten op die locatie op dat moment op knipperen stonden. Zowel de taxichauffeur als de fietser zijn onderzocht op het gebruik van alcohol. De blaastest van de taxichauffeur wees uit dat er geen sprake was van alcoholgebruik. Om medische redenen kon van de fietster geen blaasproef worden afgenomen. Een bloedproef moet uitsluitsel geven of er sprake is geweest van alcohol. Verkeersanalisten van de politie zochten op de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokken probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Politie treedt op tegen wangedrag in uitgaansgebied

TILBURG: De Tilburgse politie trad in de nacht van zaterdag 24 maart op zondag 25 maart op tegen uitgaanspubliek dat zich misdroeg in het centrum van Tilburg. Politie, gemeente en horecaondernemers willen het uitgaan in de Tilburgse binnenstad veilig en gezellig houden. De politie treedt daarom op tegen verstoringen van de openbare orde, geweldsdelicten, vandalisme, en ander wangedrag.

Een 21-jarige Tilburger stond op 25 maart om 03.35 te wildplassen op de Paleisring. Toen hij daarvoor een bekeuring kreeg, begon hij de agenten te beledigingen. Dit resulteerde in zijn arrestatie. In het politiebureau kreeg de man een twee proces-verbaal.

Op het Piusplein gedroeg een 23-jarige Tilburger zich agressief tegen portiers van een horecagelegenheid. Het voorval gebeurde 25 maart om 03.45 uur. Toen hij de portiers te lijf wilde gaan, greep de politie in. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Een soortgelijk incident deed zich rond 06.00 opnieuw voor op het Piusplein. De politie arresteerde een 20-jarige Oosterhouter vanwege agressief gedrag tegen horecapersoneel.
Hij kreeg proces-verbaal.

Ook een 19-jarige inwoner van Dongen zag proces-verbaal tegen zich opmaken. Hij voldeed niet aan een bevel om te vertrekken toen hij dreigde de openbare orde op het Piusplein te verstoren. (25 maart 04.00 uur).

Een 20-jarige Amsterdammer kreeg een bekeuring vanwege baldadigheid. Hij liep 25 maart om 04.30 uur te sjouwen met de glasplaat van een windscherm. Het windscherm was afkomstig van een terras van een horecagelegenheid op het Piusplein.

Een 24-jarige Amsterdammer wilde zijn vriend te hulp komen en gedroeg zich vervelend naar de politieagenten. Hij kreeg vervolgens onenigheid met portiers van horecagelegenheden en wilde hen te lijf gaan. Tegen deze verdachte is ook proces-verbaal opgemaakt.

Een 24-jarige Tilburger is zondagmorgen 25 maart rond 09.20 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Heuvelring. Portiers hadden de man betrapt met een hoeveelheid harddrugs. Ze hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. De verdachte bleek 45 tabletten (vermoedelijk XTC-pillen) en een zakje poeder (vermoedelijk speed) bij zich te hebben. Hij is meegenomen naar het bureau, waar hij proces-verbaal kreeg voor overtreding van de Opiumwet. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De verdachte verklaarde dat hij de drugs voor eigen gebruik bij zich had en niet van plan was om te handelen in drugs.

Stomdronken op snorfiets

TILBURG: De bestuurder van een snorfiets reed stomdronken door de Koestraat. Hij werd zondag 25 maart 2007 om 03.30 uur gecontroleerd op alcoholgebruik. De 20-jarige Tilburger moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 825 ug/l, terwijl 220 ug/l. de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uren opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer