Politie Haaglanden

persberichten 25 maart

Haaglanden, 25-03-2007

Man geeft zich zelf aan

Den Haag Een 36-jarige man uit Den Haag kwam zich op vrijdag 23 maart melden bij het politiebureau Laak met de mededeling dat hij nog gevangenisstraf tegoed had. Na controle bleek dit inderdaad het geval te zijn en meneer mocht dan ook blijven. Hij is ingesloten en moet nog 100 dagen ergens zijn straf uit gaan zitten.

Zes personen aangehouden na ongeregeldheden

Den Haag Zes personen van Poolse afkomst in de leeftijd van 23 tot 30 jaar zijn op zondag 25 maart om 04.00 uur aangehouden op de Zichtenburglaan nabij een partycentrum aldaar. De zes worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij ongeregeldheden in het partycentrum. Er zou zijn gevochten en ook zouden er ruiten zijn vernield. De groep is meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Vrouw gewond na aanrijding

Den Haag Een 40-jarige vrouw uit Den Haag is vrijdag 22 maart om 17.00 uur gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw stond met haar auto te wachten voor een zebrapad waar zij voorrang gaf aan een vrouw die overstak. Op dat moment werd zij van achteren aangereden door een andere auto. De vrouw is vervoerd met rugletsel naar het Leyenburg ziekenhuis. De brandweer heeft het dak van de auto van de vrouw moeten verwijderen om haar uit de auto te halen en te kunnen vervoeren.

Zeven mannen aangehouden voor overlast

Den Haag Zeven mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar allen van Poolse afkomst zijn op vrijdag 23 maart om 20.30 uur aangehouden op de Van Zeggelenlaan voor overlast. De groep stond aldaar ter hoogte van een supermarkt te schreeuwen en bleken alcohol te hebben gedronken. Ook zou er iemand door één van de mannen uit de groep te zijn mishandeld. Allen zijn meegenomen en hebben een bekeuring gekregen. Vier voor het niet kunnen tonen van een ID bewijs en de hele groep voor openbare dronkenschap.

Twee mannen aangehouden voor betalen geldboetes

Den Haag Een 24-jarige man uit Woudenberg werd op de Nieuwe Parklaan met zijn auto gecontroleerd en tijdens de controle bleek dat hij nog voor Euro1.425,04 open had staan. Bovendien bleek hij te rijden met een ingevorderd rijbewijs. De boete is later aan het bureau betaald en de man mocht daarna het bureau verlaten met een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Een 24-jarige man uit Den Haag werd met zijn auto gecontroleerd op de kruising Kempstraat met de Fischerstraat. De auto bleek buiten gebruik te zijn gesteld. De bestuurder is daarop aangehouden en de auto is in beslag genomen. Bovendien bleek deze man nog voor Euro 1.115,66 aan geldboetes te moeten voldoen.

Twee jongens aangehouden voor inbraak/diefstal

Den Haag Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn op vrijdag 23 maart om 20.50 uur aangehouden als verdacht van auto inbraak op de Schapenlaan. De twee zaten in een geparkeerde auto die tijdens controle van diefstal afkomstig bleek te zijn. Beide jongens zijn meegenomen naar een politiebureau voor verhoor.

Drie jongens aangehouden

Den Haag Drie jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar afkomstig uit Den Haag zijn op zaterdag 24 maart omstreeks 19.00 uur aangehouden op het parkeerterrein naast de Fabritiusstraat. Een getuige had de jongens in een auto zien zitten en vertrouwde de zaak niet en belde de politie. De jongens zijn meegenomen en mogen op het bureau vertellen wat zij in die auto zochten.

Man aangehouden na inbraak

Den Haag Een 51-jarige man uit Wassenaar is op zaterdag 24 maart om
01.10 uur aangehouden op de Prinsessegracht ter hoogte van het Museum Meermanno Westreenianum. Een getuige had een man op een steiger zien klimmen en hoorde daarna glasgerinkel. Hij belde vervolgens de politie. Toen agenten aldaar gingen kijken zagen zij een man van een steiger springen. Deze man is vervolgens aangehouden als verdacht van inbraak. Tijdens zijn aanhouding vond hij het nodig om de agenten te beledigen. Ook spuwde hij één van de agenten in het gezicht. Hij is meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden voor geluidsoverlast

Den Haag Een 33-jarige man uit Den Haag is op zaterdag 24 maart omstreeks 00.35 uur aangehouden in de Keizerstraat. De man was reeds gewaarschuwd dat hij zijn muziek in de woning te hard aan had staan. Hij bleef echter harde muziek draaien en de politie is zijn woning ingegaan en heeft hem aangehouden. Tijdens zijn aanhouding heeft hij diverse beledigingen geuit tegen de agenten. Hij is meegenomen naar een politiebureau en aldaar ingesloten.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

Den Haag Een 47-jarige vrouw uit Den Haag is met haar auto op zaterdag 23 maart om 23.50 uur gecontroleerd op het Statenplein.

De vrouw moest een blaastest afleggen en werd hierop aangehouden.

Zij was niet erg meewerkend en moest een aantal malen worden verzocht om mee te werken. Haar passagier vond het nodig om zich ook met de aanhouding te bemoeien. De vrouw moest aan het bureau wederom blazen en zij blies aldaar 940 ug/l. Zij kon haar rijbewijs inleveren doch dit bleek zij niet bij zich te hebben omdat dit al reeds eerder was ingevorderd. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en voor het rijden onder invloed. Haar passagier zou hier werk van maken tegen de politie.

Jongen op gestolen bromfiets aangehouden

Den Haag Een 17-jarige jongen is op vrijdag 23 maart om 20.05 uur aangehouden in de Scholstraat. De jongen zat als passagier achter op een bromfiets bij een andere jongen die met ongeveer 50 km/u over de Westduinweg reed. Agenten hadden de jongens zien rijden en constateerden dat beiden geen helm droegen. Bovendien bleek de bromfiets geen verzekeringsplaatje had en ook zonder verlichting reed.

De agenten gaven de jongens een stopteken waaraan niet werd voldaan. Vervolgens reden de agenten de jongens achterna om ze te controleren. Er werd echter met flinke snelheid gereden. In de Scholstraat raakte de bestuurder van de bromfiets een paaltje waardoor de passagier van de bromfiets viel. Hij kon worden aangehouden. De bomfietser wist te ontkomen. Er zal naar de bestuurder onderzoek worden gedaan.

Drie mannen aangehouden voor drugs bezit

Den Haag Drie mannen van 22, 26 en 27 jaar afkomstig uit Den Haag en Apeldoorn zijn op zaterdag 24 maart om 23.45 uur aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. De drie personen zaten in een auto die op de Rijswijkseweg nabij de Waldorpstraat werd gecontroleerd. Deze personen werden er van verdacht zich met dealen van verdovende middelen bezig te houden. Op de achterbank van de auto zagen agenten een zakje met vermoedelijk weed liggen. De drie werden aangehouden en tijdens de fouillering werden diverse verdovende middelen aangetroffen. De drie zijn meegenomen voor verhoor naar een politiebureau.

Man aangehouden voor poging diefstal van brood

Den Haag Een 58-jarige Hagenaar is op zaterdag 24 maart om 06.05 uur op heterdaad betrapt toen hij brood wilde stelen bij een winkel aan de Theresiastraat. De manager van de winkel had bemerkt dat er smorgens vroeg bij de bevoorrading van brood aan zijn winkel brood werd ontvreemd. De broden werden in de vroege ochtend uren voor de winkel gezet. De manager wilde nu zelf eens weten hoe het kwam dat er telkens broden ontbraken. Hij besloot zelf eens vroeg te kijken of hij er achter kon komen en nam zijn positie in. Kort daarna zag hij dat een man brood wilde wegnemen. Hij greep in en belde de politie. Zij hebben de man als verdacht van poging diefstal van brood meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na controle voertuig

Delft Op zaterdag 24 maart om 17.50 uur werd een 24-jarige man uit Delfgauw met zijn auto gecontroleerd op de Juniusstraat.

De bestuurder stapte uit en vertelde de agenten meteen dat hij geen rijbewijs had. Tijdens controle bleek deze man nog voor euro 1.894,99 aan boetes te moeten betalen. Hij is meegenomen naar een politie bureau en kon de boetes niet betalen en werd ingesloten. Hij kreeg bovendien een nieuwe bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Twee mannen aangehouden met verdovende middelen

Delft Tijdens een controle van een voertuig op vrijdag 23 maart om 00.40 uur op de Zuidwal werden twee mannen aangehouden.

De mannen van Poolse afkomst en 29 en 30 jaar oud zaten in een auto waarin meerdere pakken Hennep werden aangetroffen. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau.

Man twee keer aangehouden voor rijden onder invloed

Delft Een 36 jarige man uit Delft is na te zijn aangehouden voor rijden onder invloed krot daarna weer aangehouden. De man had een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed en was wederom gaan rijden. Agenten zagen de man stoppen bij een tankstation op de Vrijenban. Zij spraken de man aan en vertelden hem dat hij was aangehouden. Hij vertelde dat hij dat niet begreep want hij was net op een politiebureau geweest. Tijdens de aanhouding pleegde de man verzet en hij werd gepepperd en meegenomen. Hij blies 5050 ug/l

Man aangehouden na winkel diefstal

Nootdorp (Pijnacker-Nootdorp) Op zaterdag 24 maart omstreeks 14.35 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat een man een diefstal zou hebben gepleegd bij een winkel aan de Lange Baan. De man zou vervolgens er vandoor zijn gegaan in een paarse BMW met witte kentekenplaten. Op de Ypenburgse Boslaan werd de auto gezien en kreeg een stopteken. In de auto werd een rugtas aangetroffen waarin de ontvreemde goederen zaten. Hierop is de bestuurder een 40-jarige man uit Georgië aangehouden als verdacht van winkeldiefstal.

Jongen aangehouden na poging overval op woning

s-Gravenzande ( Westland) Een 17-jarige jongen uit s-Gravenzande is op zaterdag 24 maart om 01.50 uur aangehouden in het park aan het Spinel aangehouden als verdacht van poging overval op een woning aan het Spinel. De jongen zou bij de woning hebben aangebeld en vermoedelijk onder bedreiging van een wapen de bewoner hebben bedreigd om de deur te openen. De bewoner gaf echter geen gevolg hieraan en belde de politie. Die zagen de jongen lopen en toen hij de politie zag vluchtte hij het park in. Het park werd door de politie afgegrendeld en de verdachte gaf zich korte tijd later zelf over aan de politie. Hij is meegenomen naar een politiebureau.

Man aangehouden na rijden onder invloed


-Gravenzande ( Westland) Een 27-jarige man uit Vlaardingen is op zaterdag 24 maart omstreeks 01.25 uur aangehouden op de Koningin Julianaweg. Agenten hadden een auto zien rijden op de

de s-Gravenzandseweg ter hoogte van het Carlton en vonden de automobilist erg slingerend rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken doch dat werd genegeerd. Een bemanning van een andere politiewagen zagen de auto stilstaan en de inzittenden van plaats wisselen. De passagier die de bestuurder moet zijn geweest van de auto moest een blaastest afleggen en is aangehouden. Hij blies 665 ug/l. Zijn rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat dat in Polen zou liggen.

Twee jongens aangehouden

Rijswijk - Twee 15-jarige jongens uit Den Haag en Voorburg zijn op zaterdag 24 maart om 20.35 uur aangehouden. De jongens stonden met zn drieën bij twee brommers op de Polakweg ter hoogte van de Diepenhorstlaan. Agenten zagen dat op één van de brommers geen kenteken zat. Toen zij de jongens wilden controleren gingen zij er snel vandoor. Één sprong in een sloot maar kon alsnog worden aangehouden de tweede jongen werd op de Diepenhorstlaan aangehouden de derde wist te ontkomen. De beide jongens zijn meegenomen om te worden gehoord over de bromfietsen. Naar de derde jongen zal nog worden gezocht. De bromfietsen blijken van diefstal afkomstig te zijn.

Bromfietser aangehouden na aanrijding

Monster ( Westland) Een 15-jarige jongen is op vrijdag 23 maart omstreeks 22.15 uur in zijn woning aan de Parelduiker aangehouden na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding.

De jongen zou op de vlotlaan een meisje 14 jarig meisje dat daar liep met zijn bromfiets hebben aangereden. Het meisje liep samen met nog iemand en de bromfietser naderde hen van achteren. De bromfietser gaf signaal en week wat uit. Dit deed het meisje ook en werd hierbij door de bromfietser geraakt. Zij raakte licht gewond. De bromfietser pakte snel zijn bromfiets weer op en reed weg. Hij werd echter door een getuige herkend en de politie heeft hem later in zijn woning aangehouden. De juiste toedracht van de aanrijding wordt onderzocht.

Twee jongens aangehouden

Wassenaar Twee jongens van 16 en 17 uit Leiden zijn op zaterdag 24 maart om 03.25 uur aangehouden op de Van Wijnbergenlaan. De jongens worden er van verdacht van verschillende geparkeerd staande autos de buiten spiegels te hebben vernield. Een getuige had gezien dat de jongens de spiegels vernielden en gaf dit door aan de politie. Zij hebben de twee meegenomen naar een politiebureau. Beide jongens waren onder invloed van alcohol.

Woning inbraak ( oproep getuigen)

Zoetermeer Op zondag 25 maart om 0.55 uur werd er ingebroken in een woning aan de Redelaan. De bewoner overliep de inbrekers en werd daarbij neergestoken. De bewoner kwam thuis en liep tegen twee inbrekers aan in zijn woning. Zij vroegen de man mee te komen en spoten het slachtoffer iets in zijn ogen. Hierna staken zij hem in zijn rug en gingen er vandoor. De GGD heeft het slachtoffer ter plaatse aan zijn verwonding behandeld. De inbrekers zijn er vandoor gegaan met een rode lederen handtas die zij uit de woning hebben meegenomen.

De inbrekers twee lichtgetinte mannen van 18 a 25 jaar waarvan er één gekleed was in een groene jas en zwarte broek worden gezocht.

Een ieder die informatie heeft over deze woning inbraak of de verdachten heeft gezien worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Zoetermeer via telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond na aanrijding

Zoetermeer Op vrijdag 22 maart om 20.15 uur is op de Karel Doormanlaan een 16 jarig meisje gewond geraakt na een aanrijding.

Het meisje fietste op de 1e Stationsstraat in de richting van de Pilatusdam. Zij werd op de kruising van links aangereden door een automobilist die linksaf de Karel Doormanlaan op wilde rijden en haar vermoedelijk niet heeft gezien. Beiden reden in tegenovergestelde richting van elkaar. Het meisje liep een hoofdwond op en is naar het Lange land ziekenhuis vervoerd.

Aangehouden na rijden met drank

Zoetermeer Een 20-jarige man uit Alicante Spanje is op vrijdag 23 maart om 00.15 uur met zijn auto gecontroleerd op de Afrikaweg. De man moest een blaastest afleggen en werd hierna aangehouden. Op een politiebureau moest hij wederom blazen en blies hij 660 ug/l. Omdat hij in Nederland geen vaste woon of verblijfplaats had moest hij na overleg met het Openbaar Ministerie 650 euro betalen. Hij betaalde dit bedrag en kreeg bovendien een rijverbod van negen uur opgelegd.

Man gestoken in zijn been

Zoetermeer Een 18-jarige man uit Zoetermeer man kwam het politie Bureau in Zoetermeer binnen lopen op vrijdag 23 maart omstreeks 18.50 uur om aangifte te doen dat hij in zijn been was gestoken. Dit zou zijn gedaan door een vriend op de Goeswijn van der Poellaan. Kort daarop kwam ook die vriend een 19 jarige man uit Rotterdam het bureau binnenlopen. Hij is meteen aangehouden en gehoord. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. Het slachtoffer is in het politiebureau door personeel van de GGD bekeken en geholpen aan zijn verwonding.

Man na vernieling aangehouden

Zoetermeer Een 19 jarige Zoetermeerder is op zaterdag 24 maart omstreeks 04.15 uur aangehouden op de Promenade ter hoogte van de Mac Donalds aldaar. De jongen wordt er van verdacht een ruit van dit restaurant te hebben vernield. Hij bekende de vernieling en wilde de ruit wel betalen.