Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt mishandeling door acht personen
Publicatiedatum: 25-3-2007 20:35:05

GETUIGEN GEZOCHT OM VAST TE STELLEN WELKE VERDACHTE WAARVOOR VERANTWOORDELIJK IS

Arnhem - De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging door een groep van acht jongens op 25 maart rond 05.45 uur op de Oude Kraan in Arnhem (op de hoek met de Bergstraat, nabij de zogenaamde "blauwe golven"). Twee mannen uit Arnhem (van 22 en 28 jaar) werden het slachtoffer.

De twee liepen op het bewuste tijdstip op de bewuste plek en passeerden de acht jongens. Vanuit de groep werden een aantal opmerkingen geplaatst. Nadat de slachtoffers de groep gepasseerd waren, kwamen de acht op hen af die hen daarop om onduidelijke redenen begonnen te schoppen en te slaan. Na enkele minuten konden de twee zich uit de voeten maken; behoudens enkele blauwe plekken en schrammen bleven de jongens ongedeerd.

Aanhoudingen
Direct na het incident werd de politie gebeld, die rond 06.00 uur de acht personen aantrof. De acht werden aangehouden en zitten altijd nog vast. Het betreft jongens in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar; daarvan kwamen er vier uit Zaandam. De andere verdachten komen uit Zoeterwoude, Amsterdam, Landsmeer en Oostzaan.

Getuigen gezocht!
De acht zijn gehoord over hun aandeel. De politie heeft echter behoefte aan contact met getuigen die precies gezien hebben wat zich heeft voorgedaan en gedetailleerd kunnen vertellen over het incident. Met name heeft de politie belangstelling voor getuigen die kunnen vertellen welke verdachte wat heeft gedaan.

Specifieke getuigen gezocht: een verliefd stel
Daarbij gaat de belangstelling vooral uit naar een jongen en een meisje die direct na de openlijke geweldpleging een van de slachtoffers aansprak, die op dat moment in een portiek aan de Oude Kraan stond. De twee, die volgens het slachtoffer toonbaar verliefd op elkaar waren, gaven aan exact te hebben gezien wat zich heeft voorgedaan. De twee hebben zich echter niet bekend gemaakt bij de politie. Via deze weg roept de politie het verliefde stelletje op zich alsnog te melden; hun informatie kan van groot belang zijn.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721 | beschikbaar tot 21.30 uur
---