Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 25 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 25-03-2007 o Met onder andere: bromfietsdief ingerekend, heling en getuigen tasjesroof gezocht

Bromfietsdief ingerekend Landsmeer, vrijdag 23 maart 2007, 19.52 uur De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets. Het voertuig stond geparkeerd voor de woning van de 33-jarige eigenaresse aan de Zwanebloemweg. Een alerte buurtbewoner zag drie onbekende jongens er met de brommer vandoor gaan richting de Vossestaartweg en waarschuwde de politie. Op basis van het signalement dat de man opgaf, kon een agent de jongeman die de bromfiets bestuurde na een korte achtervolging te voet op de Schaepeboet staande houden. De verdachte is in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld op het politiebureau. De bromfiets, waarvan het contactslot was geforceerd, werd teruggevonden op het Bierstalpad en wordt bij de eigenaresse terugbezorgd.

Rijbewijs kwijt Wormerveer, zaterdag 24 maart 2007, 01.57 uur In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Krommenieeërweg een 49-jarige automobilist uit Wormer aangehouden. De verdachte bleek bijna drie keer zoveel drank op te hebben als toegestaan. Bovendien bleek hij een maand eerder ook al te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man kreeg niet alleen een boete, maar kon ook direct zijn rijbewijs inleveren.

Gestolen fietsen Zaandam, vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart 2007 Op de Marga Klompéstraat heeft de politie vrijdagmiddag een 42-jarige Zaandamse aangehouden omdat zij op een gestolen fiets reed. Surveillerende agenten vermoedden dat de fiets van diefstal afkomstig was omdat zowel het oorspronkelijke slot als de jasbeschermers waren verwijderd. Bij controle van het framenummer bleek de fiets inderdaad als gestolen gesignaleerd te staan. De vrouw, die de fiets van haar zus zou hebben geleend, verklaarde zich van geen kwaad bewust te zijn. Zij heeft afstand gedaan van de fiets, zodat deze kan worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Op zaterdagochtend hielden politieagenten op de Gedempte Gracht een 13-jarige jongen uit Zaandam aan. Hij reed op een damesfiets die niet was voorzien van het originele slot. Controle van het framenummer wees uit dat de fiets sinds 2003 bij de politie gesignaleerd stond als gestolen. De jongen verklaarde de fiets te goeder trouw tweedehands via internet te hebben gekocht. De fiets is in beslag genomen ten behoeve van de eigenaar.

Heling Zaandam, zaterdag 24 maart 2007, 18.41 uur De politie heeft zaterdag drie Zaandammers aangehouden op verdenking van heling. De verdachten, een 26-jarige man en twee 17-jarige jongemannen, zouden via internet van diefstal afkomstige mini-bikes, een quad, een bromfiets en bijbehorende accessoires te koop hebben aangeboden. De zaak kwam aan het rollen toen de 46-jarige eigenaar zijn spullen, die een maand eerder gestolen waren, op internet herkende. Ook zou de man een anonieme tip hebben gekregen dat zijn spullen in een opslagbox onder de flat Perim zouden staan. Toen hij deze informatie doorspeelde aan de politie, werd een onderzoek ingesteld. Agenten troffen de gestolen goederen inderdaad in een van de boxen aan. Hierop konden in de bijbehorende flatwoning twee van de drie verdachten worden aangehouden. Een derde verdachte werd in zijn eigen woning aangehouden. De mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De twee 17-jarige mannen zijn in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen door de politie.

Politie zoekt berovers Purmerend, zaterdag 24 maart 2007, 23.00 uur De politie onderzoekt een incident op de Wheredijk, waarbij twee mannen onder bedreiging van een mes een 20-jarige Purmerender hebben beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer fietste zaterdagavond omstreeks 23.00 uur langs de hoge flat aan de Rudolf Harrelsstraat de dijk op. Toen hij rechtsaf reed richting de roeivereniging, werd hij in de bocht aangesproken door een man die hem onder bedreiging van een mes verzocht zijn spullen af te geven. Vanuit de richting van de lichtmast kwam een tweede man aanlopen. Het slachtoffer gooide zijn fiets tussen hem en zijn belager op de grond en vluchtte richting de flat. Daar waarschuwde hij de politie. De verdachten zijn er met zijn fiets vandoor gegaan, vermoedelijk over de Wheredijk. Beide mannen waren tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. De man met het mes was gekleed in een zwarte leren jas en een blauwe spijkerbroek en sprak met een Amsterdams accent. Het gaat om een bruine damesfiets (merk onbekend) met terugtraprem, een wit axa-slot en twee kabelsloten onder het zadel. Het stuur was in het midden met wit tape beplakt. De politie verzoekt getuigen te bellen met de Decentrale Recherche Purmerend, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Caféruit vernield Zaandam, zondag 25 maart 2007, 03.35 uur De politie heeft zaterdagnacht een 21-jarige Zaandammer aangehouden wegens vernieling. De man zou de ruit van een toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Damstraat hebben vernield. Kort daarvoor was hij door een portier het café uitgezet omdat hij dronken was en andere gasten lastig zou hebben gevallen. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Getuigen tasjesroof gezocht Purmerend, zondag 25 maart 2007, 05:30 uur De politie onderzoek een tasjesroof die in de vroege zondagochtend plaatsvond op de Breedstraat. Het slachtoffer, een 27-jarige Purmerendse, liep met haar zus vanuit de richting van de Padjedijk over de Kaasmarkt. Een groepje jongemannen liep achter hen aan. In de Breedstraat kwam een van de mannen naast hen lopen, trok de handtas van het slachtoffer los en rende ermee weg in de richting van de Peperstraat. De andere mannen verdwenen eveneens de Peperstraat in. De man die de vrouw het tasje afhandig maakte is tussen de 20 en 24 jaar, 1.70 à 1.75 meter lang en heeft een slank postuur. Hij is vermoedelijk van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst en heeft halflang, donker haar tot op zijn schouders. Hij droeg een crèmekleurige baseball-pet, een crèmekleurig vest tot over de heupen met verticale strepen en een blauwe spijkerbroek. De andere mannen waren eveneens van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse afkomst. Een van hen had donker, kort opgeschoren haar en droeg een legerbroek. De daders zijn vermoedelijk via de Peperstraat, de Houttuinen, het Whereplantsoen en het Doplaantje het Burgemeester D. Kooimanpark ingegaan. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt mensen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen met de Decentrale Recherche Purmerend, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).