Verzamelpersbericht zaterdag & zondag

's-Hertogenbosch, 25-03-2007

Bus schampt voetgangers en botst tegen vrachtwagen

s-Hertogenbosch Op de Markt heeft zaterdagmiddag een aanrijding tussen een lijnbus en een geparkeerde vrachtwagen plaatsgevonden. Vier voetgangers, die geschampt werden door de bus, raakten gewond. Van een Tilburgs gezin raakte vader, moeder en hun 7-jarige dochter gewond. Hun 4-jarige zoontje bleef ongedeerd. Ook een 28-jarige vrouw uit Dordrecht raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde midden in het centrum waar veel winkelend publiek liep. De buschauffeuse wilde het Marktstraatje inrijden richting Burgemeester Loefplein en raakte bij het (vermoedelijk te ruim) nemen van de bocht een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde vrachtwagen. De vier voetgangers werden geschampt door de bus. Ze zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, waarna ze weer naar huis mochten. Essent kwam ter plaatse omdat bij de aanrijding een elektriciteitskast beschadigd raakte. De trekhaak van de vrachtwagen had deze doorboord. Essent haalde de stroom van de kast af en maakte een bypass zodat de winkels en horeca aan de Markt niet zonder stroom zouden zitten. De vrachtwagen kon daarna veilig losgekoppeld worden van de elektriciteitskast. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Valse collecteman, politie heeft de oplichter aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Fonteinstraat een 37-jarige man uit Waalwijk aangehouden voor oplichting. Hij zou mensen aan de deur geld afhandig hebben gemaakt door zich voor te doen als collecteur van Villa Pardoes. Hij had bij een 37-jarige vrouw uit Waalwijk onder deze valse voorwendselen 20 euro verkregen. De vrouw deed hiervan vorige week aangifte. Mogelijk heeft de verdachte meerdere slachtoffers gemaakt. De politie verzoekt deze mensen om aangifte te doen.

Motorrijder gewond in greppel

Helvoirt Een 48-jarige motorrijder uit Dongen is zaterdagmiddag op de Nieuwkuikseweg gewond geraakt nadat hij met zijn off the road motor onderuit was gegaan. De man heeft enige tijd gewond in een greppel gelegen eer hij gevonden werd door een voorbijganger. Die belde direct 112. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over de motorrijder en heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De motorrijder reed langs het Drongelenskanaal en is door nog onbekende oorzaak de greppel ingereden en ten val gekomen.

Politie onderzoekt beroving

s-Hertogenbosch Vrijdag tussen 23.25 en 23.30 uur heeft een 21-jarige Bosschenaar onder bedreiging van een mes geld moeten afstaan tijdens het pinnen op het Burgemeester Loeffplein. De verdachte is daarna weggevlucht in de richting Achter de Tolbrug. Hij droeg een spijkerbroek met daarop een zwarte trui met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Zaterdag omstreeks 23.30 uur werd een Bossche vrouw (leeftijd onbekend) op de Achter de Tolbrug van haar tas beroofd. De dader trok de tas van haar schouder en ging ervandoor in de richting van het Tweede Straatje van Best. Hij droeg een grijze trui met capuchon. De politie onderzoekt beide zaken en vraagt getuigen om zich te melden en te bellen naar 0900-8844, dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Dronken man brengt omwonenden in gevaar

Drunen De politie heeft zaterdagavond een 46-jarige man in zijn woning aangehouden omdat hij gevaar voor zichzelf en anderen had veroorzaakt. De man was danig onder invloed van alcohol en had de gaskraan van zijn fornuis opengedraaid. Hij belde zelf 112.

Politie en brandweer gingen ter plaatse. Uit voorzorg heeft de politie de mensen in het betreffende woonblok aan de Rijnring, bestaande uit acht woningen, verzocht om hun woning te verlaten omdat er mogelijk sprake was van ontploffingsgevaar. Dit gevaar bleek geweken nadat de brandweer een gasmeting had verricht. De politie is vervolgens de woning van de verdachte binnen gegaan, heeft de kranen van het fornuis dichtgedraaid, de woning gelucht en de veroorzaker van het gevaar aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de GGZ in kennis gesteld die zich over de man zal ontfermen.

Politie onderzoekt vernieling van autos Vier verdachten zijn aangehouden

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie vier jongeren aangehouden die ervan verdacht worden dat ze meerdere autos hebben vernield op de Canadalaan, Argentiniëstraat en Braziliëlaan. De verdachten zijn drie jongens uit Drunen van 17, 18 en 19 jaar en een meisje van 16 uit Vlijmen. De jongens uit Drunen staan bij de politie bekend als veelplegers.

Een getuige zag dat één van de jongens bovenop een auto stond en vervolgens van de ene naar de andere auto sprong. De gealarmeerde politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de verdachten. Uit verder onderzoek bleek dat zeker zes autos beschadigd raakten. De politie sluit niet uit dat meerdere mensen slachtoffer zijn geworden van de vernielingen en verzoekt benadeelden om aangifte te doen op het politiebureau in Drunen.

Twee verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De jongens van 17 en 19 jaar zitten nog vast. Zij zijn in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie onderzoekt poging doodslag - Twee verdachten aangehouden

Vlijmen De politie heeft zaterdagmorgen een 47-jarige man en een 49-jarige vrouw uit Vlijmen in hun woning aangehouden. Zij worden verdacht van zware mishandeling en/of poging doodslag. Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Vlijmen is bij de woning van de verdachten eerst door de vrouw geslagen en vervolgens meerdere malen door de 47-jarige man met een tafelpoot op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog verblijft. Hij is buiten levensgevaar. De recherche heeft een onderzoek ingesteld. In het belang hiervan zijn de verdachten inverzekeringgesteld.

Politie neemt drugs in beslag op jeugdhangplekken

Sint Michielsgestel De politie heeft vrijdagavond op het Petrus Dondersplein een 16-jarige jongen uit Schijndel aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Naar aanleiding van een melding van jeugdoverlast ging de politie ter plaatse en trof een groepje hangjongeren aan. De 16-jarige jongen uit Schijndel bleek in het bezit van speed. Hij is daarvoor aangehouden. De politie heeft de drugs inbeslaggenomen. Tegen de jongen is procesverbaal opgemaakt.


---

Sint Oedenrode Vrijdagavond heeft de politie tijdens een controle van een stilstaande auto, die op een hangplek voor jongeren aan de Laan van Henkenshage in Sint Oedenrode stond, een 24-jarige vrouw uit Beek en Donk aangehouden. Zij was in het bezit van speed en LSD. De vrouw zat met een vriend in de auto en de politie rook tijdens de controle een sterke wietlucht. De politie heeft de man en vrouw opgedragen om broekzakken en tassen leeg te halen. De man bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid wiet. Uit de tas van de vrouw kwam de genoemde harddrugs tevoorschijn. De politie heeft de vrouw aangehouden en de drugs inbeslaggenomen ter vernietiging. Tegen haar is procesverbaal opgemaakt.

Heterdaadje vernieling

Boxtel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man uit Boxtel op heterdaad aangehouden voor vernieling van een ruit op het Magdalenas Pad. De man had met zijn vuist een ruitje van 15 bij 25 centimeter ingeslagen. Tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Vrouw ontsnapt aan begeleiders

Boxtel De politie heeft zondagmorgen een 19-jarige vrouw uit Udenhout aangehouden op de Schijndelseweg in Boxtel. Ze was met haar begeleiders van een zorginstelling op bezoek in Boxtel, maar wist te ontsnappen. Toen de politie de vrouw op de Schijndelseweg aantrof, wilde ze niet meewerken toen de agenten haar wilde terugbrengen naar haar begeleiders. Ze verzette zich hevig waarop de politie haar heeft aangehouden. Eenmaal op het politiebureau heeft ze twee agenten geschopt en geslagen. De vrouw is ingesloten voor verhoor en zal daarna door één van haar begeleiders worden opgehaald.

Verwarde vrouw met zakmessen aangehouden

Schaijk De politie heeft vrijdagmiddag een 37-jarige vrouw uit Berghem aangehouden op de Schutsboomstraat in Schaijk. De vrouw had klanten in een restaurant lastig gevallen. Ook bleek ze in het bezit van drie zakmesjes. Deze zijn niet verboden volgens de Wet Wapens en Munitie, maar de politie heeft de messen toch voor haar eigen en andermans veiligheid inbeslaggenomen. De vrouw was in de war en de politie heeft haar overgedragen aan de zorg van de GGZ.

Politie pakt mannen met harddrugs

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 22 en 23 jaar uit Veghel en Heeswijk Dinther aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. De politie controleerde de auto van de mannen op de Deken van Miertstraat. De 22-jarige bijrijder was in bezit van 15 gripzakjes met wit poeder, vermoedelijk harddrugs, waarvoor hij is aangehouden. Ook had hij een mes bij zich. De auto bleek niet verzekerd en de 23-jarige bestuurder had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij was eveneens in het bezit van een gripzakje met wit poeder en is aangehouden. In de auto vond de politie inbrekerswerktuig. Beide heren zijn ingesloten voor verder onderzoek. De politie heeft de drugs, het mes en inbrekerswerktuig inbeslaggenomen. De politie verrichtte de volgende dag in de woning van de 22-jarige man een huiszoeking en trof een balletjespistool aan. Ook deze is inbeslaggenomen.

Ossenaar aangehouden voor vernieling

Uden De politie heeft vrijdagavond op de Markt in Uden een 23-jarige Ossenaar aangehouden. Hij had even daarvoor op de Sint Janstraat een personenauto vernield. De 29-jarige eigenaar uit Uden deed hiervan aangifte bij de politie. Een getuige had de vernieling zien gebeuren en waarschuwde de eigenaar. Die belde vervolgens de politie. De verdachte is daarna aangehouden op de Sint Janstraat, waar de politie hem over een hek zag klimmen en een tas zag weggooien. In de tas bleek een sportschoen te zitten, die vermoedelijk afkomstig is van diefstal. Dit wordt verder onderzocht. De politie heeft nog gezocht naar de andere sportschoen, maar niet gevonden. De verdachte is in belang van het politieonderzoek inverzekeringgesteld.

Mishandeling

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen van 18 en 22 jaar uit Volkel aangehouden voor mishandeling. Zij hadden in een horecagelegenheid op de Markt een 25-jarige man uit Schijndel en een 26-jarige man uit Nistelrode geschopt en geslagen. De portiers hebben de verdachten binnen aangehouden en daarna overgedragen aan de politie. Beide slachtoffers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Twee man aangehouden voor diefstal en overtreding Opiumwet

Zeeland De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat. De ene, een 29-jarige man uit Houten was in het bezit van harddrugs. De ander, een 36-jarige man uit Utrecht had in de horecagelegenheid een olielamp gestolen. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de drugs, vermoedelijk GHB, speed en cocaïne inbeslaggenomen ter vernietiging.

Vier Ossenaren aangehouden tijdens horecatoezicht politie

Oss Tijdens het horecatoezicht in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in het centrum van Oss vier aanhoudingen verricht. Drie meiden, twee van 16 en één van 18 jaar, uit Oss werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging gericht tegen een 18-jarige vrouw uit Heesch. Zij was hardhandig aan haar haren getrokken. Dit gebeurde omstreeks 2.30u op de Eikenboomgaard. Rond 2.45u werd een 20-jarige Ossenaar aangehouden voor huisvredebreuk. Hij begaf zich in een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard waar hij tot oktober 2007 een ontzegging voor had. Ook zou hij daar een mobiele telefoon gestolen hebben. Een 18-jarige Ossenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Tegen de vier aangehouden Ossenaren is procesverbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Volkel De politie heeft vrijdagavond een 47-jarige man in zijn woning in Volkel aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn vrouw mishandeld. Ze heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is inverzekeringgesteld.


---

Lith De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige man uit Lith bij de woning van zijn 43-jarige vriendin uit Lith aangehouden voor mishandeling. De man zou zijn vriendin een duw hebben gegeven, waardoor ze viel en haar hand verwondde. Toen hij weer dreigend op haar af kwam, spoot de vrouw pepperspray in de richting van haar vriend. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. De vrouw deed aangifte van mishandeling. Zij kreeg een procesverbaal voor het bezit van pepperspray. Ze deed vrijwillig afstand van de pepperspray.


---

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmorgen een 52-jarige man in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 42-jarige vriendin deed aangifte tegen hem van mishandeling. De politie heeft de man ingesloten voor verhoor.