Duurste auto op AutoRAI 2007 aangekomen: Rolls-Royce Phantom I 17EX

25.03.2007 / 17:20 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rai vereniging

Rai vereniging

Zondagmiddag lieten veel standbouwers hun werk even in de steek, om getuige te kunnen zijn van de aankomst van de allerduurste auto die dit jaar op AutoRAI 2007 wordt geëxposeerd, de Rolls-Royce Phantom I 17EX van de Indiase Maharadja Bahadur.

Deze Rolls-Royce, ter waarde van 2 miljoen euro, is een van de trekpleisters in het Carros Royal Class-paviljoen, waar glossy automagazine Carros vijf bijzondere autos samenbrengt. Deze autos zijn afkomstig van staatshoofden van over de gehele wereld, die bekend staan om hun overwegend goede smaak op het gebied van autos.
De Rolls-Royce Phantom I 17EX uit 1928 is de oudste van de vijf autos in het Royal Class-paviljoen. De auto is uitgerust met een zescilinder lijnmotor van 7,8 liter. De topsnelheid bedraagt meer dan 150 km/h, een ware sensatie in de jaren twintig en dertig. De toevoeging EX in de naam duidt op het experimentele karakter van deze uitzonderlijke auto. Het Royal Class-paviljoen bevindt zich centraal in de Hollandhal, waar ook topmerken als Spyker, Lamborghini, Maserati en Corvette publiekstrekkers zijn.

De opbouw van AutoRAI 2007 is inmiddels bijna gereed: de meer dan honderd primeurs zijn inmiddels allemaal op hun plek gezet, en de standbouwers leggen vandaag en morgen de laatste hand aan de standbouw.
Amsterdam, 25 maart 2007

---

Noot voor de redactie /