Politie Zeeland


---


O-855-2007 Eenzijdig ongeval onder invloed, Oosterland
Zaterdagavond rond 20.05 uur vond er op de van de Abeelestraat in Oosterland een eenzijdig ongeval plaats.
Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Van de Abeelestraat gaande in de richting van de Molenweg.
In een bocht raakte hij, door onbekende oorzaak, de stoeprand aan de rechterzijde van de weg en reed vervolgens aan de linkerzijde van de weg de bossen in.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,2 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd (beginnend bestuurder).
De 20-jarige automobilist bleef ongedeerd; zijn auto raakte aan de voorzijde en linkerzijde beschadigd.

W-856-2007 Vernieling ruit, Middelburg
Zaterdagavond tussen 23.10 uur en 23.20 uur is de woonkamerruit van een woning aan het Veerse Bolwerk in Middelburg vernield.
Het totale schadebedrag is onbekend.

Z-857-2007 Tanken zonder betalen, IJzendijke
Zaterdagavond tussen 20.00 uur en 20.05 uur is bij een benzinepomp aan de N61 in IJzendijke door een onbekende automobilist getankt. Na het tanken reed de man, zonder te betalen weg.
Er is benzine met een waarde van enkele tientallen euro's weggenomen.

Z-858-2007 Aanhouding wegens mishandeling, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag, rond 05.30 uur, heeft politie Zeeland een 26-jarige man uit 's-Gravenhage, aan de Korte Kerkstraat in Terneuzen, aangehouden.
De man had kort daarvoor een 19-jarige vrouw uit Terneuzen lastig gevallen (betast) in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Terneuzen.
De 19-jarige vrouw zei de man dat ze hier niet van gediend was en gaf hem een tik in zijn gezicht. Hierop sloeg de 26-jarige man de vrouw meerdere malen met de vuist in haar gezicht.

W-859-2007 Gestolen auto uitgebrand terruggevonden
De auto, die tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend vanaf het Oranjeplein in Oost-Souburg is weggenomen, is in de nacht van zaterdag op zondag, aan de Lekstraat in Oost-Souburg teruggevonden (zie bericht W-851-2007).
Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto in brand stond aan de Lekstraat in Oost-Souburg.
Agenten troffen de auto op het grasveld bij de Lekvijver, geheel in brand, aan.
Door de brandweer is de auto geblust en door de politie is er in het parkje gezocht naar sporen. De auto is geheel uitgebrand.


---- --