Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Renger herpakt zich goed in debuutrace A1GP

MEXICO CITY, 25 MAART 2007 - Renger van der Zande heeft zich in de sprintrace in Mexico City prima hersteld. In zijn racedebuut voor A1 Team Nederland werkte de 21-jarige Nijmegenaar zich van de zestiende startplek op naar de negende plaats. Hiermee geeft Renger zijn teamgenoot Jeroen Bleekemolen een kansrijke uitgangspositie voor de hoofdrace.

Renger had een ongelukkige kwalificatie gisteren met een zestiende plek als resultaat. De grip van de auto was aanzienlijk minder dan in de ochtendtraining. Samen met zijn engineer Tim Wright besloot Renger om terug te gaan naar de set-up van vrijdag. Hiermee reed hij zich op de zaterdagochtend in de vrije training naar een snelle en opzienbarende tweede plek. Ook werd er voor de race een aanpassing aan de bandenspanning gemaakt.

Bij de tumultueuze start won Renger direct een paar posities. Vanaf de tweede helft in de race liet Renger zijn tanden zien. Door snelle tijden te neer te zetten kon hij zich op gedegen wijze naar voren vechten. Hoewel inhalen niet gemakkelijk was, finishte Renger na twaalf ronden op de negende plaats. Hiermee hield hij onder andere grote namen zoals Narain Karthikeyan, Marcel Fässler, Jarek Janis en Bruno Junquira achter zich. Nog belangrijker voor het team is dat Jeroen Bleekemolen een redelijke uitgangspositie heeft om te scoren in de hoofdrace.

TEAMMANAGER DAVE STUBBS : "Renger heeft dit weekend overduidelijk zijn talent laten zien. Na de vierde plaats in de Rookietest en snelle tijden in de vrije training waren we hoopvol gestemd. De kwalificatie mislukte door een mindere wegligging. Met de zelfde set-up als vrijdag was Renger weer helemaal strijdbaar in de sprintrace. Een negende plaats vanaf de zestiende startplek is een goed resultaat in zo'n korte race."

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik ben tevreden over mijn race, ik heb ons potentieel weer laten zien. Jammer van de kwalificatie. Het is nog steeds een beetje een raadsel wat er precies mis ging. Ik kon vandaag niets anders doen dan er vol tegenaan gaan. De zeven posities die ik gewonnen heb was het maximaal haalbare vandaag. Ik zie deze sprintrace als een goede warm-up voor Shanghai, over drie weken, waar ik echt wil scoren."

UITSLAG SPRINTRACE A1GP MEXICO
01. Maleisië, Alex Yoong, 17:44.563
02. Engeland, Oliver Jarvis, +2.138s
03. Australië, Ian Dyk, + 6.346s
04. Zuid-Afrika, Adrian Zaugg, + 9.223s
05. U.S.A., Jonathan Summerton, + 9.440s
09. NEDERLAND, RENGER VAN DER ZANDE, + 14.755s

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report i.s.m. A1 Team Nederland. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com, +31 621 541 564).