Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 25 maart

* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die met een vuurwapen op zak in een café aanwezig was. Zaterdagavond rond elf uur onderzochten agenten in samenwerking met leden van het arrestatieteam een café aan de Hillelaan. Daar troffen zij bij één bezoeker een vuurwapen aan. De 34-jarige Rotterdammer werd direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Tijdens het bezoek, controleerden de politiemensen ook drie mensen die nog openstaande boetes hadden. Ook zij zijn aangehouden.


* AANHOUDINGEN VERDACHTEN STRAATROOF
BERKEL EN RODENRIJS - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor straatroof. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart voor twee is een 16-jarige jongen uit Bergschenhoek beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee door meerdere daders. Het slachtoffer kreeg daarbij ook nog een klap in het gezicht. De volgende dag zagen surveillerende agenten de verdachten voetballen in de omgeving van de Castor. Ze hielden direct de twee verdachten aan en brachten de 16- en 19-jarige jongens uit Berkel en Rodenrijs over naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* BEGINNENDE BESTUURDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT

RIDDERKERK - De politie heeft het rijbewijs van een beginnend bestuurder in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag rond vier uur dat een bestuurder op de A16 ter hoogte van Ridderkerk 159 km/uur reed, waar 100 km/uur is toegestaan. De 21-jarige bestuurder uit Dordrecht bleek een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.