Wereldprimeur van ActionPlanet; Carver rijden mogelijk voor iedereen


De Carver Sensation, een bijzondere belevenis

DIEMEN, 20070307 -- Terwijl de eerste productie Carvers aan de klanten worden uitgeleverd introduceert belevenisbureau ActionPlanet uit Diemen haar wereldprimeur; de Carver Sensation. Jarenlang is het Nederlandse publiek nieuwsgierig gemaakt naar dit spannende typisch Nederlandse voertuig. Op tv en in kranten en tijdschriften verschenen regelmatig artikelen maar nooit kon er (proef)gereden worden. Eindelijk kan de nieuwsgierigheid bevredigd worden en kan elke geïnteresseerde rijden met de driewielige Carver One. Ook zonder er een te hoeven kopen.

Carver One

De ontwikkeling van de Carver One kent een geschiedenis van meer dan 10 jaar. Inspirerende kracht zijn de broers van de Brink uit 's Gravendeel die absoluut geloof hebben in toepassing van de kanteltechniek om een voertuig extra stabiel te maken. Nú, in 2007, is het zover dat de eerste serie van 500 stuks van de band gaat rollen. Na jarenlange ontwikkeling staat er een probleemloos product dat op straat kan gaan bewijzen hoe goed het is. Voorzien van een 680 cc 3 cilinder motor haalt de productie Carver One een topsnelheid van 185 km/u en sprint van 0-100km in 8,5 seconden.

Toertocht Carver Sensation

De kennismaking met de Carver vind plaats in de vorm van een toertocht met een klein groepje van 5 of 6 Carvers. Door je aan te melden via de website van ActionPlanet kun je reserveren om zelf mee te doen en een volledig verzorgd arrangement is al mogelijk vanaf ¤ 175,-.

Startpunt van de Carver Sensation is een mooi hotel ergens op de Veluwe. Bij de koffie verzamelt zich een groep nieuwsgierige liefhebbers. Een begeleider vertelt over de ontwikkeling van de Carver en de typische rijeigenschappen. Gelukkig duurt dit theoretisch gedeelte niet erg lang en al snel gaat de groep naar buiten. Vervolgens wordt er onder gecontroleerde omstandigheden `proefgereden' om het gevoel te pakken te krijgen. Ook dit duurt maar kort want gewenning blijkt haast vanzelf te gaan. En dus kunnen we al snel achter de begeleider aan de weg op voor een mooie rit van een paar uur en daar gaat het natuurlijk om.

Swingend gaat het van bocht naar bocht en zelfs de rotondes zijn leuk om (een extra rondje) te rijden. In de Carver blijkt het een sensatie om te proberen zo plat mogelijk door de bocht te gaan. Hoewel nieuwe rijders vooraf vaak een beetje huiverig zijn blijkt het rijden in de Carver een heel natuurlijk gevoel te geven. Zolang je rechtdoor gaat lijkt het alsof je in een auto rijdt maar zodra je een bocht gaat maken helt de Carver opzij als een motorfiets....of als een vliegtuig. Wie zal het zeggen. Leuk én verassend is het in ieder geval.

Meer informatie over het rijden in de Carver is verkrijgbaar bij belevenisbureau ActionPlanet via 020-4160680 of de website www.actionplanet.nl.