Ingezonden persbericht


Persberichten

VERS/AGF nieuwe smaakmaker tijdens Food Week 2007

Publicatiedatum: 10-07-2006

Binnen de nieuwe vakbeurs VERS, die voor het eerst plaatsvindt tijdens Food Week 2007, wordt voor de AGF-branche de speciaalbeurs VERS/AGF georganiseerd. De speciaalbeurs is bedoeld voor binnen- en buitenlandse AGF-producenten en richt zich qua bezoekers onder meer op versmanagers uit het supermarktkanaal en versdetaillisten. VERS/AGF maakt deel uit van de vakbeurs VERS, waar alles om versproducten draait. Met de organisatie van VERS speelt organisator VNU Exhibitions in op het groeiende belang van vers; zo halen supermarkten tegenwoordig meer dan de helft van hun marge uit het verssegment. Voor de beurs VERS werkt VNU Exhibitions Europe samen met zusterbedrijf AC Nielsen, ontwikkelaar van de Vers Index.

Verssegmenten
VERS beslaat een breed scala van versproducten, variërend van zuivel en vis tot vlees(waren) en brood. Binnen deze vakbeurs biedt VERS/AGF de AGF-branche ruimte om de laatste ontwikkelingen uit de branche onder de aandacht te brengen. Exposanten op VERS/AGF zijn naast groenten- en fruit producenten b.v. ook producenten op het gebied van convenience, salades, versmaaltijden en koelverse groenten- en fruitsappen. Aan de bezoekerszijde verwacht de organisatie o.m. versmanagers van supermarkten, traiteurs, category managers van retailorganisaties, cateringbedrijven, AGF detaillisten en versspecialisten. Naast VERS/AGF wordt als onderdeel van VERS nog een tweede speciaalbeurs georganiseerd, namelijk VERS/Brood & Banket. Dit bakkerijevenement is uitsluitend bedoeld voor bakkerijorganisaties en speelt in op de cyclus van de Bakkerijbeurs die alleen in de even jaren plaatsvindt.

Food Week 2007
De vakbeurs VERS vindt plaats tijdens de Food Week 2007, van 26 t/m 28 maart 2006 in Jaarbeurs Utrecht. De Food Week heeft in 2007 een nieuwe opzet. Niet langer één beurs onder de paraplu van "Food", maar een verzameling foodgerelateerde beurzen die tegelijkertijd plaatsvinden. Een deel van de beurzen wordt door VNU Exhibitions Europe zelf georganiseerd, een deel wordt gehost of is aangekocht. In totaal gaat het tot nu toe om: Food World, National Convenience Event (NCE), ROKA, VERS (incl VERS/Brood & Banket en VERS/AGF) en Slavakto.

Praktisch
Food Week 2007 vindt plaats van maandag 26 t/m woensdag 28 maart in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie ook op www.foodweek.nl
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht