Ingezonden persbericht


Verstrends en digitale wijncursus op Food Week 2007

Tijdens de Food Week, van maandag 26 tot en met woensdag 28 maart a.s., worden in aanvulling op het aanbod van de ruim 220 exposanten verschillende activiteiten op de beursvloer georganiseerd. Op de supermarktbeurs ROKA, een van de drie beurzen die tijdens de Food Week plaats vindt, wordt bijvoorbeeld een online wijncursus geïntroduceerd door Stichting Slijters Opleiding (SSO) en 4U Training. Verder organiseert VNU Exhibitions Europe i.s.m. het ontmoetingsplatform Focusplaza de Road to Fresh Future, waar bezoekers de laatste internationale verstrends kunnen zien.

Digitale wijncursus

Stichting Slijters Opleiding (SSO) en 4U Training ontwikkelen momenteel een nieuwe cursus "leren over wijn", die bestaat uit 4 modules. Deze cursus, die via internet kan worden gevolgd, is in eerste instantie bedoeld voor slijters die hun wijnverkoop hiermee actief kunnen stimuleren. Slijters kunnen de cursus aanbieden aan hun klanten en deze vervolgens aanvullen met bijvoorbeeld workshops, proeverijen en proefdozen. De cursus is volgens de SSO een promotie voor de verkoop en het drinken van wijn en een middel om de concurrentiepositie t.o.v. het grootwinkelbedrijf te verbeteren. Momenteel zijn de eerste twee modules van de cursus gereed en deze zullen op het Wijnplein van de ROKA worden gedemonstreerd. Voor bezoekers van de Food week geldt verder een speciale introductieprijs voor de online wijncursus.

Internationale verstrends

Wat zijn op het gebied van vers de trends voor de komende jaren? Volgens Focusplaza, hét netwerk en ontmoetingsplatform voor de retail en industrie, zijn dit Biologisch, Authentiek en Herkomst (Traceability). Op de Road to Fresh Future, onderdeel van de beurs VERS, presenteert Focusplaza i.s.m. VNU Exhibitions Europe deze drie thema's. De nadruk ligt hierbij op de vertaling van de trends naar de supermarktbranche. De Road to Fresh Future mondt uit in het Fresh Inspiratie Plein, waar bezoekers ideeën kunnen opdoen voor het gebruik van deze trends in de praktijk.

Praktisch

Tijdens de Food Week 2007 vinden de volgende beurzen plaats: ROKA, VERS en Slavakto. De Food Week vindt plaats van maandag 26 t/m woensdag 28 maart 2007. Openingstijden: maandag en dinsdag van 11.00 tot 21.00 uur. Woensdag van 11.00 tot 18:00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.foodweek.nl. Voorregistreren voor gratis bezoek kan via www.foodweek.nl


---

Noot voor de redactie,