Gemeente Lansingerland


Sociaal-culturele instellingen in Bleiswijk gaan verhuizen!

Zoals de planning nu is, gaat de vestiging van de 3B-bibliotheek in Bleiswijk aan de Nachtegaallaan in de periode van 26 maart tot en met 14 april verhuizen en zal dan gesloten zijn!

Op 16 april gaan de deuren voor het publiek van de bibliotheek voor het eerst weer open in de nieuwe (gemeentelijke) accommodatie van het multifunctionele gebouw aan de Dorpsstraat 7 (voormalig Rabo-bankgebouw).
In dit gebouw is op de begane grond naast de 3b-bibliotheek komt tevens een permanente ruimte voor de Speel-o-theek en de Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk. In het multifunctionele gedeelte op de eerste verdieping zullen instellingen zoals o.a. de Marokkaanse Stichting en ROC Zadkine hun "domicili" krijgen.

De andere instellingen en verenigingen die momenteel nog in Sociaal-cultureel centrum De Vluchtheuvel verblijven, zoals o.a. Crescendo, Muziekschool en de Schilder- en tekenvereniging, gaan zoals nu gepland is ergens in het najaar van 2007 hun intrek doen in het daartoe dan grondig verbouwde voormalig bibliotheekgebouw aan de Nachtegaallaan te Bleiswijk.
Voor de Peuterspeelzaal in Bleiswijk zal samen met de herbouw van de Anne Frankschool een aparte accommodatie gebouwd gaan worden.