RVD / Kon. Huis nr. 40: prof. mr. Van Vollenhoven - Jheronimus Bosch Art Center

Rijksvoorlichtingsdienst
Persbericht

Prof. mr. pieter van vollenhoven opent jheronimus bosch art center

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent maandag 26 maart het Jheronimus Bosch Art Center in 's-Hertogenbosch. Dit kennis- en ervaringscentrum brengt het leven, het gedachtegoed en de werken van de middeleeuwse kunstenaar Jeroen Bosch voor het voetlicht.

Jeroen Bosch werd rond 1450 geboren en stierf in 1516 in 's-Hertogenbosch. Ter gelegenheid van zijn 450ste sterfdag in 1967 werd in de Brabantse hoofdstad een overzichtstentoon-stelling georganiseerd, waar meer dan 270.000 bezoekers op afkwamen. Dit succes vormde de opmaat voor de idee een kenniscentrum op te richten over deze bijzondere schilder. Dankzij een particulier initiatief en met steun van de gemeente 's-Hertogenbosch is dit, veertig jaar later, van de grond gekomen.

Vanaf zaterdag 31 maart biedt het centrum bezoekers zes dagen per week de gelegenheid de middeleeuwse kunstenaar beter te leren kennen. Te zien zijn onder meer een film over Bosch, reproducties van al zijn werken, een collectie wandtapijten, een presentatie van 's-Hertogenbosch in de middeleeuwen, de tunnel van hemel en hel, het 15e-eeuwse schildersatelier en, op 40 meter, het uitzicht op de stad van Bosch.

Noot voor redacties (